Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Rendőri intézkedés közben meghalt egy 48 éves férfi Budapesten

MTI | 2024. 02. 12. | 09:47:49
Nyomozás indult, mivel felmerült, hogy az elhunyt előzőleg kábító hatású anyagot fogyasztott.
Rendőri intézkedés közben meghalt egy 48 éves férfi Budapesten
Azonnal megkezdték az újraélesztést, de már nem tudtak segíteni (Fotó: Illusztráció/rendőrség)
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Rendőri intézkedés közben meghalt egy férfi a II. kerületben, a hatósági boncolás megállapította, hogy a férfi halálának oka a rendőri intézkedéssel nem hozható összefüggésbe – közölte a Budapesti Rendőr-főkapitányság február 12-én. Azt írták, hogy a rendőrség közigazgatási hatósági eljárás keretében vizsgálja az előző napi eset körülményeit.

A helyszínen felmerült a gyanú, hogy az elhunyt kábító hatású anyagot fogyasztott – tették hozzá.

A tájékoztatás szerint a rendőrséghez február 11-én délben érkezett bejelentés egy II. kerületi társasház lakójától arról, hogy szomszédja zavart állapotban, mezítláb őrjöng az udvaron. A járőrök kiérkezésekor a férfi mindkét kezében kést tartott, ezért felszólították, hogy dobja el azokat. A férfi csak a rendőrök többszöri felszólítására – amikor már a fegyverüket is elővették – dobta a földre a késeket. A járőrök a zavart férfit megbilincselték, majd mentőt hívtak hozzá.  

A 48 éves férfi néhány perc múlva hirtelen eszméletét vesztette, életjeleket nem mutatott, ezért a rendőrök levették a bilincset és azonnal megkezdték az újraélesztését. Ezzel egyidőben megérkeztek a mentők is, de már ők sem tudtak segíteni, a szakszerű ellátás ellenére a férfi a helyszínen életét vesztette.

Tudatták azt is, hogy a BRFK nyomozást indított, mivel felmerült, hogy az elhunyt előzőleg kábító hatású anyagot fogyasztott. A halálesettel összefüggésben soron kívüli, hatósági boncolást rendeltek el, amely megállapította, hogy a férfi halálának oka a rendőri intézkedéssel nem hozható összefüggésbe.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés