Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Tragédia Újfehértónál: így élte át egy utas

| 2021. 04. 21. | 11:51:00
A traktoros fiatalember halála újra rádöbbentett, milyen kevésen múlik az élet, említette.
Tragédia Újfehértónál: így élte át egy utas
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

- Nem volt idő felkészülni az ütközésre, egy pillanat műve volt az egész; az ütközés ereje megemelt, és a padlóra estem; én a hátamat ütöttem meg, többen a karjukat fájlalták – mondta portálunknak egy nő, aki utasként élte át az április 20-án Újfehértónál történt vasúti tragédiát. Mint ismert, egy, a kisvároshoz közeli vasúti átjáróban a fénysorompó tilos jelzése ellenére a sínekre hajtott egy traktor, amelyik két – ellentétes irányba haladó – személyvonattal is összeütközött. A traktort vezető, harmincas éveiben járó férfi a helyszínen életét vesztette; a MÁV közlése szerint a vonaton utazók közül öt utas és a mozdonyvezető sérült meg.

Az újfehértói Pető Szilvia azon a Debrecenbe tartó személyvonaton ült, amelyiknek a mozdonya és három kocsija ki is siklott.

– Fülkés kocsiban ültem, rajtam kívül nem volt más abban a kupéban. Az egész vonaton is csak tizenöten utaztak szerencsére. Azonnal lehetett tudni, hogy nagy baj van. A mentők nagyon gyorsan megérkeztek. Mivel a felsővezetékek leszakadtak, illetve a traktorból folyt a gázolaj, kiabáltak, hogy azonnal el kellett hagyni a kocsikat. Közben szóltak, hogy ne nézzünk arra az oldalra, ahol a traktor hevert összetörve… – idézte vissza Szilvia, akit nem is annyira a saját sérülése, mint inkább a traktoros halála foglalkoztat. Nagyon sajnálja a fiatalembert, amin az sem változtat, hogy minden jel szerint ő okozta a balesetet. Mennyire kevésen múlik egy ember élete, jegyezte meg a szemtanú, hozzátéve, a kisiklott szerelvényeken végignézve felötlött benne: kevésen múlt, hogy nem történt még nagyobb baj.

 

– A rendőrök és a mentők is nagyon segítőkészek voltak. Előbbiek mindenkit végigkérdeztek, tud-e telefonálni, okoz-e problémát a hazajutás. Akkor már szakadt az eső. Aki kicsit is fájlalta valamijét, azt a nyíregyházi kórház traumatológiájára szállították. A hátam miatt engem is, de nincs súlyosabb bajom. Szintén szerencsés körülmény, hogy fülkés szerelvényekben utaztunk: lehet, hogy nyitott terű kocsikban a sérülések is komolyabbak. A mozdonyvezető, bár vérzett a fején, szintén nagyon fegyelmezett maradt, minden dicséretet megérdemel. Pedig neki sem lehet könnyű feldolgozni a történteket – jegyezte meg a fiatal nő, akit korábban nem élt még át közlekedési balesetet.

RaL

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés