Hirdetés
Hirdetés

Ultramodern tartályvagonok érkeztek Fényeslitkére

szabolcsihir.hu | 2024. 09. 12. | 09:19:30
Kizárólag környezetbarát árut szállítanak.
Ultramodern tartályvagonok érkeztek Fényeslitkére
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Megérkeztek, és munkába álltak az East-West Gate (EWG) csoport legújabb, hatékony és környezetbarát tartályvagonjai. A Wascosától lízingelt green tank car®, azaz környezetbarát, zöld termékek szállításához használható vagonjai a régebbi típusoknál könnyebbek, így gazdaságosabb szállítást tesznek lehetővé. Az első visszajelzések nagyon kedvezőek, akár 15 százalékkal több árut lehet szállítani az új tartálykocsikkal, mint egyes jelenleg is használt, korábbi típusokkal. Az EWG kizárólag mezőgazdasági termékek fuvarozására használja a vagonokat, elsősorban ukrán nyersétolaj szállítására Dél-Európába.

Az EWG összesen százhúsz új vagont rendelt, hatvanat gabona, másik hatvanat pedig nyersétolaj fuvarozására. A gabonaszállító vagonok tavasszal, a tartálykocsik a nyáron érkeztek, az utolsó részlet augusztusban. A green tank car® teherkocsikkal kizárólag környezetbarát termék szállítható, fosszilis áru nem.

Az EWG által üzemeltetett tartályvagonok 98 köbméter térfogatúak és kevesebb mint 22 tonna önsúlyúak. A régebbi típusú kocsiknál könnyebbek, ezért több árut, akár 68 tonnát is tudnak szállítani, így olcsóbb velük a fuvarozás, mert ugyanakkora költségért több árut lehet szállítani.

A vagonok Európában mindenütt tudnak közlekedni, ahol a vasúthálózat normál nyomtávú. A most üzembe állt tartályvagonokkal elsősorban Olaszországba visznek ukrán nyersétolajat, jellemzően ottani feldolgozásra.

A vagonok a lízingcég narancssárga színe mellett zöld festést is kaptak, ezzel hangsúlyozva a környezetbarát szállítást.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés