Kétezer magyar várja idegenben a csodát

2015.04.21. 16:19

Kétezer magyar várja idegenben a csodát

Az olaszok ellen minden eldől.

Hirdetés

Hirdetés

Az olaszok elleni szerdai mérkőzésen a magyar válogatott bizonyíthatja, hogy van esélye a második, még feljutást érő helyre a krakkói divízió I/A jégkorong-világbajnokságon. Az eddigi két forduló alapján a kazahok "felfelé kilógnak" a mezőnyből, mögöttük a magyar, az olasz és esetleg a lengyel csapat szólhat bele a feljutásért zajló küzdelembe. A japánoknak nagyon meg kell küzdeniük, hogy ne essenek ki, hiszen egyedül nekik nincs még pontjuk.

Az olaszok eddig legyőzték a lengyeleket és - hosszabbításban - az ukránokat, a magyarok pedig megverték a japánokat és kikaptak a kazahoktól. Rich Chernomaz szövetségi kapitány szerdán már számíthat az eltiltásából visszatérő Sofron Istvánra.

Az olaszok ellen a legutóbbi öt összecsapást - köztük három tétmérkőzést - elveszítette a csapat, ebből kétszer Budapesten, feljutásról döntő ütközetben maradt alul minimális különbséggel. 

A játékosok külön kiemelték, milyen fantasztikus érzés nekik közel 2000 magyar szurkoló előtt pályára lépni. Az eddig meccseket megtekintő drukkerek közül rengetegen maradtak kinn Krakkóban, és szerdán újabb "turnus" érkezik. Az óvárosban sok magyart lehetett látni, hallani, mindenki gyönyörködött a szép épületekben a főtéren és annak környékén.  

A szerdai program:
Kazahsztán-Japán 13.00
Olaszország-Magyarország 16.30
Lengyelország-Ukrajna 20.00  

Az állás: 1. Kazahsztán 6 pont, 2. Olaszország 5, 3. Lengyelország 3 (3-2), 4. Magyarország 3 (4-7), 5. Ukrajna 1, 6. Japán 0.

A szombatig tartó tornán az első két helyezett feljut a 16-os világelitbe, és jövőre Oroszországban szerepelhet, míg az utolsó kiesik a divízió I/B osztályba.

Hirdetés

Szóljon hozzá!