Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Felháborodtak Bayer Zsolt kitüntetése miatt

| 2016. 08. 19. | 17:37:00
Rasszistának, gyűlöletkeltőnek nevezik a jobboldali publicistát.
Felháborodtak Bayer Zsolt kitüntetése miatt
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Lázár János kitüntette Bayer Zsoltot a Magyar Érdemrend lovagkeresztjével. Berkecz Balázs, az Együtt elnökségi tagja közleményben szólított fel Áder Jánost, hogy vonja vissza a kitüntetést.

Berkecz Balázs szerint az Orbán-kormány újabb határt lépett át azzal, hogy a Magyar Érdemrend lovagkeresztje kitüntetést egy “olyan méltatlan személynek adta, mint Bayer Zsolt”, írja a Népszabadság.

A közlemény kitér arra, hogy Bayer gyűlöletkeltő és kirekesztő írásai miatt a Médiatanács korábban 250 ezer forintos bírságot szabott ki a Magyar Hírlapra.

    Szégyenletes, hogy egy Bayer-féle rasszista, xenofób, gyűlöletgyáros állami kitüntetést kaphat Magyarországon, pláne olyan kitüntetést, amelyet az egyetemes emberi értékek gyarapításában végzett kimagasló, példamutató tevékenység elismerésére adnak

– olvasható a közleményben.

A Népszava azt írja, Kaltenbach Jenő, a nemzeti és etnikai kisebbségi jogok volt országgyűlési biztosa, majd az LMP, később a PM fővárosi képviselője visszaadja állami kitüntetését, mert Bayer Zsolt, a Magyar Érdemrend lovagkeresztjét kapta meg a nemzeti ünnep alkalmából.

 

Hirdetés
Hirdetés