Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Orbán megint kapott Brüsszelből a sorosozásért, migránsozásért

| 2017. 07. 18. | 13:25:00
Sületlenség, röhejes, amit kormányzati körök is állítanak - reagált Timmermans
Orbán megint kapott Brüsszelből a sorosozásért, migránsozásért
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Szinte zavarba ejtő, hogy reagálni kell rá, annyira röhejes – idézi Frans Timmermans, az Európai Bizottság alelnökének reakcióját az Eurológus. Az alelnök arra az állításra reagált, miszerint Soros György egymillió migránst hozatna Európába az EU-val.

A politikus szerint ez sületlenség.

Az Európai Bizottság második embere megelégelte, hogy a magyar kormány öasszemosta a sorosozást, a migránsozást és a brüsszelezést. „Olyan vádak hangzottak el Magyarországon különböző csatornákon keresztül, sajnos kormányzati körökből is, hogy az Európai Bizottság érintett lenne tervek végrehajtásában, amelyekkel a feltételezések szerint évente egymillió migránst hoznának Európába” – írta Frans Timmermans.

Orbán Viktor július elején beszélt arról, hogy Soros György bevándorlási tervét hajtják végre Brüsszelben, amivel egymillió bevándorlót hoznának be. Szerinte olyan európai menekültügyi hatóságot is terveznek, amely elvenné a hatáskört a tagállami hatóságoktól, hogy eldönthessék, „kit fogadunk be".

Ez az állítás olyan röhejes, hogy szinte zavarba ejtő, hogy reagálni kell rá - közölte a politikus.

Már  Fidesz pártcsaládja is unja a brüsszelezést

Az Európai Bizottság általában nem szokott belemenni az ilyen üzengetésekbe, de a „Brüsszelnek” stoptáblázó, a tényekkel hadilábon álló nemzeti konzultációra külön cáfolatot adott ki. Már a Fidesz-KDNP saját uniós pártcsaládja is megelégelte a szerinte „félrevezető” állításokat és tűrhetetlen szintűnek nevezte az uniós intézmények elleni támadásokat – nyilatkozta az uniós intézmény első alelnöke. Ennek ellenére szerinte nincs más választásuk, mint helyére tenni a feltételezést, mert annyira elterjedt Magyarországon.

Cáfolta, hogy a testület „Soros úr vagy bárki más terveit hajtaná végre”. Frans Timmermans emlékeztetett rá, hogy Magyarországnak 1294 menedékkérőt kellene befogadnia egy korlátozott szétosztási programban Görögországból és Olaszországból.

Majd leszögezte: épp a migráció visszafogásán dolgoznak. „Az EU az elmúlt két évben azon dolgozott, hogy erősítse a határaink védelmét és hazaküldje azokat, akiknek nincs joga a menedékjogra. Lecsapunk az illegális migrációra és az embercsempészek gonosz üzleti modelljére, valamint kezeljük a migrációs nyomás gyökereit.”

 

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés