Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Nyíregyházi képviselő is árcsökkentésre kérte a MOL-t

| 2017. 11. 21. | 19:44:00
Vérmes reményei azért nincsenek.
Nyíregyházi képviselő is árcsökkentésre kérte a MOL-t
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Más országgyűlési képviselők is szeretnék, ha a körzetükben élőknek jobb lenne, és kevesebből is teli tudnák tölteni a tankot. Például Szabolcsban és Hajdú-Biharban.

Facebook-oldalán tette közzé Tukacs István Nyíregyházán élő, szocialista országgyűlési képviselő a MOL elnök-vezérigazgatójához címzett levelét, melyben kezdeményezi, hogy Szabolcs-Szatmár-Bereg és Hajdú-Bihar 2-2 választókerületében hasonló módon járjon el, mint a Tállai Andráséban, ugyanis őt is megkeresték az említett területekről az állampolgárok.

Íme a közösségi oldalra feltöltött levél:

 

 Mint emlékezetes, Tállai András,  a NAV vezetője a közelmúltban kijárta saját képviselői választókörzete számára, hogy a MOL térjen el a szokásos mikropiaci szabályaitól, és Mezőkövesden adja olcsóbban az üzemanyagokat. A fideszes képviselő akciója után a MOL kénytelen volt magyarázkodni.

A mezőkövesdi olcsóbb benzin - a matyó település lakóit bizton leszámítva - azért elég sok helyen kiverte a biztosítékot, mert hát másutt is volna rá igény.

Tukacs István a Szabolcsihír érdeklődésére, hogy miért egyszerre négy választókörzetben kezdeményezte az árcsökkentést, elmondta: miután a MSZP-nek 28 képviselője van a Parlamentben, a körzeteket szétosztották egymás között, így az ő gesztorságához két-két szabolcsi és Hajdú-bihari tartozik.

Természetesen számított arra, hogy nem érkezik válasz a levelére - eddig legalábbis nem keresték, de még az árat sem csökkentették.

A hivatallal való visszaélés tipikus esete - minősítette a helyzetet Tukacs István. A szocialista képviselő úgy fogalmazott: "ezt az egészet lemutyizták. Nyilván volt valami alku, mert a multik nem szórakoznak. Ha valamit adnak, azért valamit kérnek is. "Szégyen az országra, hogy egy ilyen ember felügyeli az adópolitikánkat. Ebből adódnak az ilyen helyzetek" - tette hozzá a politikus.

Elmondta azt is: szerinte a MOL arra gondolt, hogy "Tállai lesz olyan okos, hogy nem hozza nyilvánosságra az egyezségüket. De nem volt." Megmosolyogtatónak tartotta, hogy kényszeredett közleményében a MOL arra hivatkozott, a saját üzletpolitikát nem szokás kommentálni. Nyilvánvaló, hogy belegabalyodtak ebbe, mint cica a fonalba - tette hozzá

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés