Hirdetés

Hirdetés

Nyírbátori volt miniszter lett konzul

Bátor Média

2020.10.13. 15:39

Nyírbátori volt miniszter lett konzul

Gazdasági kapcsolatokat szeretne építeni Moldávia és Magyarország között.

Hirdetés

Moldávia konzulátust nyit Nyírbátorban. A tiszteletbeli konzul személyéről is döntés született: ő a volt pénzügyminiszter, MSZP-s országgyűlési képviselő Veres János, aki korábban Nyírbátor polgármestere is volt - adta hírül a Bátor Média.

Ilyen jellegű megbízást Budapesten vagy a megyeszékhelyeken élő szereplők töltenek be Magyarországon (Nyíregyházi a tiszteletbeli osztrák konzul, Barabás László - a szerk). 

Veres János esetében szakítottak az eddigi hagyományokkal, és egy jóval kisebb város polgáraként kapta meg – három megyére – a kinevezést.

A volt pénzügyminiszter, parlamenti képviselő, az MSZP Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei elnöke gazdasági területen szeretne a két ország kapcsolatainak fejlesztésében közreműködni, és reméli, lesz majd olyan projekt is, amelynek erdeménye érzékelhető Nyírbátorban, illetve a város környékén.

Tiszteletbeli konzul kinevezésénél az eljárásrend az, hogy az adott ország kezdeményezi a célországnál, hogy ott tiszteletbeni konzult szeretne kinevezni, konzuli irodát akar létrehozni. Ezt követi egy viszonylag hosszú vizsgálat, melynek eredményeképpen megszületik a döntés. Veres Jánossal kapcsolatban a külügyminiszter idén tavasszal közölte, hogy rendben lesz, és nyáron megszülettek a szükséges iratok is.

NyírbátorVeres János

Hirdetés

Szóljon hozzá!

Hirdetés