Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Az orvosok elfogadták a vezénylést, jelentette ki Orbán

| 2020. 11. 13. | 12:16:00
A miniszterelnök szerint a szigorítások nélkül „beszakadhatott volna a födém”. 
Az orvosok elfogadták a vezénylést, jelentette ki Orbán
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Jó ütemben, kellő pontossággal hozták meg a koronavírus-járvány miatt szükséges szigorító intézkedéseket, és így 99 százalék feletti az esélye annak, hogy az egészségügyi rendszer működőképes marad, és minden magyar megkapja a tisztességes ellátást – jelentette ki Orbán Viktor november 13-án a Kossuth rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorában. A kormányfő arról beszélt, hogy a

matematikusok becslése szerint – a jelenlegi orvosi és ápolói létszám mellett – a kijárási tilalom és más szigorítások nélkül vészesen megközelítettük volna azt a határt, amelynél még szakszerűnek mondható az ellátás az egy orvosra és ápolóra jutó betegek száma alapján. Vagy be is szakadt volna a födém – tette hozzá. 

Arról is szólt, az orvosok elfogadták a vezénylést, amelynek csak veszélyhelyzetben vagy háborús körülmények között van helye, békeidőben nincs rá szükség. Az oktatás helyzetéről Orbán Viktor közölte: 500 középiskolában tértek át digitális oktatásra, emellett a fertőzés magas szintje miatt 208 óvodát zártak be, és 239 általános iskolában vezettek be digitális oktatást. A koronavírus elleni vakcina ügyében – az MTI tudósítása alapján – úgy nyilatkozott, elsőként az egészségügyi dolgozókat fogják beoltani, mert veszélyben vannak, és rájuk van a legnagyobb szükség.

Az iparűzési adó és a társasági nyereségadó felfüggesztésére vonatkozó javaslatokat úgy kommentálta, „meredek, de azért fel lehet rajta kaptatni, csak a kellő arányt kell eltalálni”, de mindenképpen kell adót csökkenteni, különben nem lesz munkahely. Ezért elkötelezett az iránt, hogy jövőre érezhető mértékű adócsökkentés legyen, ha kell, a központi büdzsé és az önkormányzati költségvetések is vállalják ezt.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés