Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Ezzel a leckével jött haza Orbán Viktor Izraelből

| 2021. 03. 12. | 13:07:00
Egyetlen út vezet ki a nehéz helyzetből, jelentette ki a kormányfő.
Ezzel a leckével jött haza Orbán Viktor Izraelből
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

A regisztrálás és az oltás az egyetlen út, amely kivezet a mostani nehéz helyzetből – közölte Orbán Viktor miniszterelnök a Facebook-oldalán március 12-én közzétett videóban.

A kormányfő és társasága kevesebb, mint 24 órát töltött Izraelben, fontos tárgyalásokat folytattak, valamint láthatták az újrainduló, járvány utáni élet jeleit, a kinyitó teraszokat, éttermeket, a nekilendült gazdasági életet.

A magyar kormányfő kiemelte: „Izrael állam világbajnoki címre tör”, a leginkább átoltott ország ma a világon. – Mi is szeretnénk előkelő helyet elérni Európában, de ehhez az kell, hogy vakcinaszállítmányokat szerezzünk, az állampolgárok pedig akarjanak kikerülni ebből a nehéz helyzetből, ami a regisztrációval és az oltással lehetséges. Ez a jeruzsálemi út leckéje – jelentette ki.

Azt megelőzően – a Benjámin Netanjahu izraeli és Andrej Babis cseh kormányfővel közös találkozóján – arról beszélt, hogy a hatékony politikai irányítás a koronavírus-világjárvány elleni küzdelem sikerének előfeltétele. Ha vezetés van, akkor van esély a sikerre – húzta alá, rámutatva, cseh kollégájával együtt azért utazott Izraelbe, hogy megértse, Magyarország hogyan követheti Izrael példáját.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés