Nagy nyitás jöhet egy hét múlva, de csak a védettségi igazolvánnyal rendelkezők számára

MTI

2021.04.23. 11:56

Nagy nyitás jöhet egy hét múlva, de csak a védettségi igazolvánnyal rendelkezők számára
A kormányfő a Jó reggelt, Magyarország! című műsorban (Fotó: Orbán Viktor/Facebook)

Orbán Viktor beszélt erről és a gyerekek oltásáról is.

Hirdetés

Hirdetés

Április 28-29-én, azaz jövő szerdán-csütörtökön meglehet a négymillió beoltott is. Akkor megnyitjuk a szolgáltatások széles körét a védettségi igazolvánnyal rendelkezők előtt. Megnyílhatnak a színházak, a mozik, a múzeumok, a könyvtárak, a tánc- és zeneművészeti események, a cirkusz, az edző- és fitnesztermek, a jégpályák, az állatkertek, a fürdők és uszodák, a játszóházak, a sportesemények, a kalandparkok, és kinyithatnak a szállodák, az éttermek belső helyiségei is – jelentette be Orbán Viktor a Kossuth rádióban április 23-án.

A miniszterelnök azt mondta, hogy a 16-18 év közöttiek beolthatók Pfizerrel, ezért ebből az oltóanyagból annyit különítenek el, amennyi nekik kell. Ugyanakkor Magyarország még nem vállalja a 12-16 év közöttiek oltását – tette hozzá –, ehhez további vizsgálatok kellenek.

Kijelentette, mindig van vita a vakcinák hatékonyságáról, de az egy oltással rendelkezők visszabetegedési aránya 1 százalék, így lényegében már védettnek tekinthető az, aki egy oltást kapott. Az oltás továbbra is fontos, és a felnőtt lakosság több mint fele védett lesz a jövő hét közepére – közölte. Új internetes felületet indítottak, ahol időpontot lehet kérni az oltásra.

Orbán Viktor arról beszélt, hogy mivel nagy mennyiségben érkezik vakcina a következő napokban, május közepére előállhat az a helyzet, hogy mindenkit beoltanak, aki regisztrált. Akkor a világ bármely pontjáról jöhetnek majd magyarok és megkapják a vakcinát – emelte ki.
Orbán Viktorjárványnyitáskoronavírus

Hirdetés

Szóljon hozzá!