Lekommunistázta Orbán Viktort a Jobbik miniszterelnök-jelöltje – VIDEÓ

Szabolcsihir.hu

2021.05.31. 18:40

Lekommunistázta Orbán Viktort a Jobbik miniszterelnök-jelöltje – VIDEÓ
Jakab Péter frakcióvezető az Országgyűlés plenáris ülésén  (Fotó: Koszticsák Szilárd/MTI)

Tolvaj, elvtárs, bohóc, Gyurcsány-bérenc – azonnali kérdések és riposztok.

Hirdetés

Hirdetés

Letolvajozta és lekommunistázta Orbán Vikort Jakab Péter, a Jobbik elnöke és miniszterelnök-jelöltje az Országyűlés május 31-i ülésnapján, az azonnali kérdések órájában. Az ellenzéki politikus annak kapcsán emelkedett szólásra, hogy néhány nappal korábban Kövér László házelnök 9,7 millió forintra büntette, miután „ficsúroknak” nevezte a kormánypárti képviselőket.

– Tisztára úgy érzem magam, mint aki visszacsöppent a rendszeváltás előtti időkben. Szeretnék öntől, mint régi kommunistától, bocsánat, fiatal demokratától tanácsot kérni, hogy 32 évvel rendszerváltás után melyek azok a szavak, amelynek a kimondásáért büntetés jár? Ön hogyan nevezné a rongyrázó politikusokat? A női táskák szerelmesét, Rogán Antalt vagy Kövér Lászlót, aki a járvány idején 135 millió forintért vásárolt nyolc szőnyeget, vagy Boldog Istvánt, aki a hírek szerint kenőpénzből ment Bécsbe, luxusöltönyöket vásárolni? Vagy akik luxusrepülőgépen járnak futballmeccsre, mint ön? – vetette a frakcióvezető a kormányfő szemére, aki szerint Jakab hétről hétre bohócot csinál magából az adófizetők pénzén. 

Orbán Viktor azzal riposztozott, hogy a Jobbik politikusát Gyurcsány Ferenc alkalmazza. – A Jobbik alapító okirata szerint a párt elsődleges célja a kommunista utódpárt és a velük összeforrt szélsőséges liberálisok eltávolítása a politikai hatalomból. A kérdés csak az, hogy mit és mennyit kapott ön Gyurcsány Ferenctől azért, hogy ezt a mondatot a Jobbik emlékezetéből kitörölje?   

Orbán ViktorJobbikFideszOrszággyűlésJakab Péter

Hirdetés

Szóljon hozzá!

Hirdetés