Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Orbán Viktort arról beszélt, hogy nagyon aggódik

| 2021. 06. 18. | 10:57:00
Az előttünk álló siker kiindulópontja az az adórendszer, jelentette ki.
Orbán Viktort arról beszélt, hogy nagyon aggódik
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Az adóemelés a magyar gazdaság számára méreg – hangsúlyozta a miniszterelnök a Kossuth rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorában június 18-án. Orbán Viktor úgy fogalmazott, Magyarország nemzeti érdeke, hogy ne fogadjon el kívülről ráerőltetett adószabályokat. A mostani gazdasági növekedés, az előttünk álló siker kiindulópontja az az adórendszer, amely Magyarországot versenyképessé teszi; a rendszer megváltoztatása, az adóemelés életszínvonal-csökkenést eredményezne – mondta. 

A kormányfő leszögezte, most nem a tartalékolás, hanem a helyreállítás időszaka jön. – A következő évet az ország és a családok „visszaerősítésére” kell használni. Most nem tartalékolni kell, hanem oda kell adni a 13. havi nyugdíj következő heti részét, most kell bevezetni a fiatalok adómentességét, és ha a gazdasági növekedés eléri az 5,5 százalékot, visszaadni a befizetett adót 

– jelentette ki. Ismét kiemelte: a vírussal szemben egyedül az oltás jelent védelmet, „aki beoltatja magát védett, aki nem, potenciális beteg”. A kormányfő azt mondta, Magyarországnak az oltások tekintetében másfél, két hónapnyi előnye van az Európai Unió összes többi országával szemben, „mert hamarabb szereztünk vakcinát, és gyorsabban oltottunk”.

Úgy fogalmazott, nagyon aggasztja, hogy van hárommillió ember, aki nem oltatta be magát.

– Aki nincs beoltva, azt meg fogja találni a vírus, „van potenciálisan hárommillió beteg emberünk” – tette hozzá, arra kérve mindenkit, „ne üljön föl a szép nyári hangulatnak”, aki nem oltotta be magát, az regisztráljon és oltassa be magát.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés