Hirdetés

Orbán Viktor levelet írt azoknak, akiket koronavírus ellen beoltottak

Szabolcsihír

2021.08.25. 11:14

Orbán Viktor levelet írt azoknak, akiket koronavírus ellen beoltottak

Kéri: mindenki győzzön meg egy embert.

Hirdetés

Hirdetés

Levélben fordult a koronavírus ellen oltottakhoz Orbán Viktor miniszterelnök. A későn fekvők még kedden éjjel, mások augusztus 25-én reggel olvashatták az e-mailt, melyben az áll: 

"A magyar emberek az elmúlt másfél évben sikerrel vették fel a harcot a koronavírus-járvánnyal. Együtt sikerült letörnünk a járvány harmadik hullámát, és az oltásoknak köszönhetően megmentettük sok ezer honfitársunk életét. A világ számos országában azonban még mindig küzdenek a vírussal, az új mutációk pedig már az ajtónkon dörömbölnek" - írta Orbán Viktor, aki hangsúlyozta: a kormány felkészítette Magyarországot a negyedik hullámra.

Kiemelte: "a sikeres vakcinabeszerzéseknek köszönhetően Magyarországon mindenkit be tudunk oltani, aki kéri az oltást. Azokat az időseket, akik eddig nem oltatták be magukat, külön felkeresik a háziorvosok, a diákoknak pedig az iskolákban is elérhetővé tesszük az oltást. Ezzel párhuzamosan lehetővé tettük a harmadik oltás felvételét minden honfitársunk számára."

"Erőfeszítéseinknek köszönhetően Magyarországon az Európai Unión belül elsőként oltottunk be a népesség felénél több embert két oltással, így nekünk állnak rendelkezésre a legmegbízhatóbb adataink arról, mennyire véd az oltás az újrafertőződéstől" - hangsúlyozta. - "A magyar tapasztalatok szerint a két oltáson átesett emberek körében ötszázból mindössze egy ember kapja el a vírust."

Levele címzettjeit arra kérte, győzzenek meg egy-egy embert, oltassa be magát:

"Kérem, amennyiben a családjában vagy az ismerősei között van olyan, aki még nem vette fel az oltást, győzze meg, hogy regisztráljon, és éljen az oltás lehetőségével! Csak az oltás ment életet, és csak az oltás védheti meg Magyarországot és a magyar embereket egy újabb, negyedik járványhullámtól" - írta.

Orbán Viktorkoronavírus

Hirdetés

Szóljon hozzá!

Hirdetés