Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Boris Johnsonnal tárgyalt Londonban Orbán Viktor

| 2022. 03. 08. | 20:39:00
Elítélték Oroszország Ukrajnában elkövetett - mint fogalmaztak - visszataszító cselekedeteit.
Boris Johnsonnal tárgyalt Londonban Orbán Viktor
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Boris Johnson brit kormányfővel tartott kétoldalú megbeszélést kedden Londonban Orbán Viktor miniszterelnök az ukrajnai háború ügyében Johnson által összehívott V4-brit csúcsértekezlet keretében.

"Barbár hadjárat"

A Downing Street szóvivőjének ismertetése szerint a két vezető áttekintette az egyre romló ukrajnai helyzetet, elítélték Oroszország Ukrajnában elkövetett "visszataszító cselekedeteit" és arra a megállapításra jutottak, hogy Vlagyimir Putyin orosz elnöknek le kell állítania ezt a "barbár hadjáratot".


A londoni miniszterelnöki hivatal szóvivőjének beszámolója szerint Boris Johnson ismertette a magyar miniszterelnökkel az Oroszország elleni szankciók még további szigorítására és a büntetőintézkedések bevezetésének gyorsítására kidolgozott brit terveket.

Csökkenteni a függőséget

A brit kormányfő kijelentette: véleménye szerint kulcsfontosságú az Egyesült Királyság és Magyarország együttműködése annak feltárásában, hogy miként tudják csökkenteni függésüket az orosz nyersolaj- és földgázszállításoktól.
A Downing Street tájékoztatása szerint Boris Johnson és Orbán Viktor egyetértett abban, hogy fel kell lépni Oroszország európai destabilizációs tevékenysége ellen, egyebek mellett a kibertámadásokkal szembeni ellenállóképességet szolgáló magyar-brit kapcsolatok elmélyítésével.
A brit kormányfő kedden a visegrádi négyek - Magyarország, Csehország, Szlovákia és Lengyelország - miniszterelnökeit fogadta Londonban, és a V4-brit csúcsértekezlet plenáris ülése után tartott kétoldalú megbeszélést Orbán Viktor miniszterelnökkel.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés