Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Oscar-díj: Will Smith és egy magyar is a győztesek között

| 2022. 03. 28. | 10:05:00
A Dűne lett a legsikeresebb film ezúttal.
Oscar-díj: Will Smith és egy magyar is a győztesek között
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Lezajlott március 28-án virradóra a 94. Oscar-gála, melyen 23 győztest hirdettek ki különböző kategóriákban a filmek világából, az összetett győztes (ha lenne ilyen) a Dűne című film lett 6 bezsebelt díjjal, melynek magyar berendezője, Sipos Zsuzsanna is Oscar-díjat kapott. A legjobb film a CODA lett.

Az idei Oscar-gála több szempontból is visszatért a régi kerékvágásba: a tavalyi évben a koronavírus-járvány miatt az eseményt szabadtéri helyszínen, szigorú távolságtartással rendezték meg, idén azonban a gála visszatért az eredeti helyszínére, a Los Angeles-i Dolby Színházba. És ugyancsak egy régi hagyományt élesztett újjá az Akadémia azzal, hogy visszahozták az Oscar-házigazda intézményét. Három színésznőnek járt idén a műsorvezetői megtiszteltetés: Amy Schumer, Regina Hall és Wanda Sykes.

Az idei gála sem múlhatott el botrány nélkül: a legjobb dokumentumfilm bejelentése közben Chris Rock azzal viccelődött a színpadon,  hogy alig várja a G.I. Jane 2. elkészítését, és közben Jada Pinkett Smithre utalt, akinek egy alopecia nevű betegség miatt nagyon rövidre van vágva a haja. Will Smith ekkor felsétált a színpadra és adott egy pofont Chris Rocknak. Smith egyébként néhány perccel a kínos szituáció után megnyerte a legjobb színésznek járó szobrocskát, amit szintén egy extrém kínos és hosszú köszönőbeszéddel vett át.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés