Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Örökség: a gyermekmentőre hagyta vagyonkáját egy nő

| 2022. 06. 02. | 10:46:00
Az alapítvány fennállásának 23 éve alatt elhunyttól még nem kapott adományt.
Örökség: a gyermekmentőre hagyta vagyonkáját egy nő
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

A képen látható idős hölgy Somogyi Piroska. Nem ismertük. Sosem találkoztunk vele. Nem láttuk el a gyermekét, sem az unokáját, mert nem is volt neki. Ahogy férje sem - írták megható Facebook-bejegyzésben a gyermekrohamkocsi oldalán.

Az egyedül élő asszony a nándudvari TSZ-ben dolgozott növénygondozóként, nyugdíjazásáig. 82 évesen halt meg 2021. december 12-én a debreceni kórházban. Végrendeletében a gyermekmentőre hagyta nádudvari, alig ötven négyzetméteres vályogházát, ami egy kis kertben áll.

"Tegnap megkaptuk a kulcsokat, és bementünk a házba. Piroska néni személyes tárgyai között azon gondolkoztunk, vajon milyen ember lehetett ő, milyen életet élt. Nem tudhatjuk hisz nem ismertük, de azt tudjuk, hogy amikor az elmúláson tűnődött, éz azon, mit hagy a világra maga után, valamiért mi jutottunk eszébe. A gyermekmentést akarta segíteni saját gyermektelen élete után. Talán pont azért.

Gazos kertjében még nyíltak a gyönyörű, gondozott rózsatövek, így szedtünk neki egy csokor színes rózsá és kivittük a sírjához. Csak így tudtuk megköszönni az adományát.23 év alapítványi működés során még sohasem kaptunk támogatást egy elhunyttól. Nagyon furcsa, de egyben nagyon megtisztelő érzés is. Ezzel a fényképpel és rövidke poszttal állítunk hát emléket Somogyi Piroskának. Isten nyugosztalja őt, és fogadja végtelen szeretetébe!"

- olvasható a posztban.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés