Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Orbán Viktor: nincs veszélyben hazánk élelmiszer-ellátása

| 2022. 07. 29. | 11:12:00
Kiemelte, a gazdaságnak megvan az az ereje, hogy ellásson tízmillió embert.
Orbán Viktor: nincs veszélyben hazánk élelmiszer-ellátása
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Az aszálykárok felmérését követően azt látni, hogy Magyarország élelmiszerrel történő ellátása nincs veszélyben –jelentette ki a miniszterelnök július 29-én, pénteken a Kossuth rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorában. Orbán Viktor hangsúlyozta: az a képessége az aszállyal sújtott magyar mezőgazdaságnak is megvan, hogy tízmillió embert ellásson élelmiszerrel.

– Sőt, lesz export is, de a megszokott méretűnél sokkal kisebb – jelezte, majd hozzátette, ez bevételkiesést jelent a magyar gazdaságnak, de a saját ellátásunk biztonsága nincs veszélyben. 

A miniszterelnök beszélt a gazdák kárenyhítéséről is. Kiemelte, hogy a kárenyhítési alap kimerült, de a kormány létrehozott egy munkacsoportot a gazdák megsegítésére – írja az MTI.  – Még kell egy jó hét, amíg véglegesítik a döntéseket, de a gazdák kapnak további segítséget – mondta Orbán Viktor.

Nem kell kapkodni a lakásépítéssel

A kormányfő arról is beszélt a műsorban, hogy a kormány további két évvel meghosszabbította a lakásépítések öt százalékra csökkentett áfáját.

Elmondta, a lakásépítések áfájának átmeneti, 25-ről 5 százalékra csökkentése az év végén kifutott volna. Azt látták, hogy sok ember "felgyorsította a lakásépítési szándékait", kapkodni kezdett, hogy beleférjen a mostani szűk határidőbe – tudatta az MTI.

– Erre nincs szükség, nem kell kapkodni, mert a kormány létrehozta a gazdasági növekedést megvédeni hivatott kabinetet, amelynek javaslatára biztosítani fogják a következő két évben is az egyébként lassuló lakásépítési piac megtámogatását az ötszázalékos áfával – hangsúlyozta a kormányfő.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés