Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Transzparenssel zavarták meg Orbánt beszéde közben

| 2022. 07. 23. | 13:50:00
Tusványoson a háborúról és a békéről is beszélt.
Transzparenssel zavarták meg Orbánt beszéde közben
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Bekiabálások zavarták meg Orbán Viktor tusványosi beszédét július 23-án, szombaton. A 24.hu helyi tudósítója arról számolt be, hogy egy román politikus zavarta meg Orbán Viktor beszédét. Egy transzparenst tarott a magasba, melyre az volt írva románul, hogy Erdély mindörökké román föld. A rendőrök kivezették a férfit.

"A háború erőjáték"

A háború tekintetében Európának egy olyan új stratégiára van szüksége, amelynek a középpontjában nem a háború megnyerésének, hanem a béketárgyalásnak és egy jó békeajánlat megfogalmazásának kell lennie - jelentette ki a kormányfő szombaton Tusnádfürdőn, a Bálványosi Nyári Szabadegyetemen és Diáktáborban (Tusványoson).

Orbán Viktor előadásában kifejtette: "a háború erőjáték, annak a szava dönt, aki erősebb". Azt az illúziót nem érdemes Magyarországnak dédelgetnie, hogy remek tanácsokkal képes lesz befolyásolni a háborús eseményeket és a Nyugat stratégiáját, de minden vitában meg kell próbálni elmondani az álláspontunkat és rávenni a nyugatiakat, hogy dolgozzanak ki egy új stratégiát - mondta.

Az unió dolga az oroszok és ukránok közé állni

A kormányfő kiemelte: az Európai Uniónak nem az a dolga most, hogy "az oroszok vagy az ukránok oldalára álljon, hanem hogy Oroszország és Ukrajna közé álljon".
Hangsúlyozta: amíg nem lesz orosz-amerikai tárgyalás, addig nem lesz béke. "Mi európaiak a dolgok befolyásolására eljátszottuk az esélyünket" 2014 után, amikor az első konfliktusban létrejött a minszki megállapodás, amelyből kihagytuk az amerikaiakat és a megállapodás végrehajtását nem sikerült kikényszeríteni - magyarázta. Hozzátette: ezért "az oroszok nem is velünk akarnak most már tárgyalni", hanem azzal, aki ki tudja kényszeríteni Ukrajnával szemben azt, amiről megállapodnak.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés