Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Néhány nap alatt kiheverik a koronavírus-fertőzéseket

| 2022. 08. 02. | 13:24:00
Szlávik János: a múlt héten 14 ezer új fertőzöttet regisztráltak.
Néhány nap alatt kiheverik a koronavírus-fertőzéseket
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Egyre több a fertőzött, de kórházba csak kevesen kerülnek koronavírus miatt, általában néhány nap alatt túl lehet jutni a betegségen – mondta a Dél-pesti Centrumkórház infektológus főorvosa az M1 aktuális csatorna augusztus 2-i műsorában. Szlávik János ezt annak tudja be, hogy „aránylag sok ember rendelkezik védőoltással”.

Elmondta: a múlt héten 14 ezer új fertőzöttet regisztráltak, de az oltások a legújabb koronavírus-variánsok esetén is segítenek a kórház elkerülésében. A koronavírus új variánsa – BA4-es, BA5-ös – valószínűleg átveszi az omikron helyét, de úgy tűnik, az oltottakra kevésbé veszélyes, mint az oltatlanokra, viszont azok is megfertőződhetnek, akik korábban omikronnal fertőződtek – jelezte.

Megjegyezte: a BA4-es, BA5-ös legjellemzőbb tünetei: köhögés, orrfolyás, tüsszögés, fáradtság és fejfájás. Aki náthás, mindenképpen gondoljon arra  – folytatta –, hogy megfertőződött, és ha elmegy egy tesztre, otthon marad hét napig, nemcsak saját magát, hanem másokat is megvédheti.

Szlávik János kitért arra is, hogy sok a gyerek a fertőzöttek között; náluk nagyon hasonló tüneteket okoznak az új alvariánsok. Esetükben – ha ritkábban is – előfordulnak poszt-covid tünetek (tanulási nehézség, fáradtság, elhúzódó köhögés).

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés