Hirdetés

Hirdetés

A határvédelmi szolgálat folytatására kérik a polgárőröket

MTI

2022.09.11. 12:31

A határvédelmi szolgálat folytatására kérik a polgárőröket
(Fotó: MTI/archív)

Az elmúlt hónapokban 11 ezer polgárőr 110 ezer szolgálati órát teljesített.

Hirdetés

Arra kéri a kormány a polgárőröket, hogy folytassák a határvédelmi szolgálatot az év végéig, ehhez pedig továbbra is biztosítják számukra a költségtérítést – közölte a Facebookon szeptember 11-én közzétett videójában Nyitrai Zsolt kiemelt társadalompolitikai ügyekért felelős miniszterelnöki biztos. A több mint 65 ezer, munkáját önkéntesen végző polgárőrre mindig számítani lehet, ha baj van: ha meg kell őrizni a települések közbiztonságát, ha meg kell védeni a magyar családokat vagy éppen az ország határait – méltatta a polgárőrök munkáját a miniszterelnöki biztos. Mint emlékeztetett, februárban Magyarország kormánya azt kérte a polgárőröktől, hogy még nagyobb jelenléttel vegyenek részt a déli határ védelmében. Ehhez a munkához költségtérítést is biztosítottak a szolgálatot végző polgárőröknek.

Nyitrai Zsolt összegzése szerint több mint 11 ezer polgárőr vett részt a határ védelmében az elmúlt öt hónapban.

A kormány most arra kéri a polgárőröket, folytassák a határvédelmi szolgálatot az év végéig, ehhez pedig továbbra is biztosítják számukra a költségtérítést – fűzte hozzá. "Ez egy komoly és felelősségteljes feladat, köszönjük a polgárőröknek, hogy a határvédelemben is segítik a rendőrök munkáját, hamarosan a határvadászokkal kiegészülve tehetik majd ezt" – közölte Nyitrai Zsolt.

Túrós András, az Országos Polgárőr Szövetség elnöke emlékeztetett arra, hogy a polgárőrség, egyedüli civil szervezetként vesz részt a határvédelemben. Ennek során az elmúlt hónapokban 11 ezer polgárőr 110 ezer szolgálati órát teljesített, több mint 10 ezer elfogásban működtek közre és 20 esetben embercsempészettel kapcsolatban adtak jelzést a hatóságoknak – számolt be az eddigi eredményekről.

A fokozott határvédelmi szolgálat a kormány felkérésére szeptember 12-től folytatódik, miután az érintett polgárőrvezetők egyhangúlag csatlakoztak ehhez – közölte Túrós András.
polgárőrhatárvédelem

Hirdetés

Szóljon hozzá!

Hirdetés