Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

A MÖSZ szerint veszélyben az óvodák és bölcsődék fenntartása

| 2022. 09. 15. | 19:44:00
Ársapkát akar az önkormányzati szövetség.
A MÖSZ szerint veszélyben az óvodák és bölcsődék fenntartása
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Az energiaár-robbanás megoldhatatlan helyzet elé állította a magyar települések túlnyomó többségét; 2021-hez képest nyolc-tízszeresére nőttek a gáz- és áramszámlák, amelyet a kormányzati elvonásokkal is sújtott önkormányzatok önerőből nem képesek kigazdálkodni – közölte szeptember 15-én a Magyar Önkormányzatok Szövetsége (MÖSZ).

Az elnökségi ülésén – írták – elhangzott: magyar települések százait veszélyezteti a pénzügyi csődhelyzet, óvodák és bölcsődék fenntartása éppúgy veszélybe került, mint az önkormányzatok által nyújtott közszolgáltatások, a közvilágítás, a közösségi közlekedés, a szemétszállítás, a távfűtés zavartalan biztosítása. 

A Gémesi György és Karácsony Gergely vezette MÖSZ „nemzeti energiacsúcs” összehívását kezdeményezi még a fűtési szezon előtt annak érdekében, hogy a kormány, az önkormányzati szövetségek és az energiaszektor képviselői közösen találjanak megoldásokat az energiaválság kihívásaira. Kezdeményezik továbbá, hogy az önkormányzatok energiabeszerzéseire ársapkát vezessen be a kormány 2023 áprilisáig.

A Portfolio cikke számos települést sorol fel, ahol a rezsiszámlák már most nagy fejtörést okoznak.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés