Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Újabb sztrájkot szerveznek a pedagógus szakszervezetek

| 2022. 09. 11. | 16:53:00
Kéréssel fordultak a szülőkhöz is.
Újabb sztrájkot szerveznek a pedagógus szakszervezetek
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

A Pedagógusok Demokratikus Szakszervezete (PDSZ) és a Pedagógusok Szakszervezete (PSZ) tiltakozik a kormányzati fenyegetések ellen, és elkezdik szervezni a következő akcióikat. Szeptember 9-én több, korábban polgári engedetlenségben résztvevő tanár kapott levelet a tankerülettől, hogy legközelebb felmentik őket, ha hasonló akcióban vesznek részt.

A miskolci Herman Ottó Gimnázium igazgatóhelyettesét pedig már fel is mentette a tankerület, mert részt vett tiltakozó akcióban.

A PSZ és a PDSZ is úgy gondolja, a polgári engedetlenségben korábban résztvevő tanárokat kötelezettségszegéssel aránytalan szankcióval fenyegetik, az oktatási kormányzat pedig ezzel azt bizonyítja, hogy a problémák megoldása helyett inkább megfélemlít, büntet. Akár azon az áron is, hogy még több pedagógus esik ki a rendszerből.

A szervezetek azt javasolják, hogy a tanárok szervezzenek a munkahelyeken hétfőtől olyan sztrájkokat, amelyek "kihasználják a törvény kiskapuit". Vagyis arra kérik őket, szervezzenek gördülő sztrájkot, és arra kérik a szülőket, ez idő alatt ne küldjék be a gyermekeiket az intézménybe.

A két szakszervezet ezen felül október 5-én, a Pedagógusok Világnapján együttes akciót hirdet az Alapvető Jogok Biztosának területi irodáinál (Győrben, Szegeden, Miskolcon, Debrecenben, Székesfehérváron és Pécsen), ahol a közoktatásban tapasztalt jogsértésekről petíciókat adják majd át.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés