Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Orbán Viktor: lépésről lépésre csúszunk bele a háborúba

| 2022. 11. 18. | 09:54:00
„Még nem lőnek ránk, de már nagyon közel vagyunk ahhoz, hogy tényleges hadviselő féllé váljunk.”
Orbán Viktor: lépésről lépésre csúszunk bele a háborúba
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

A cél az, hogy kimaradjunk az európai recessziós tendenciából – hangsúlyozta Orbán Viktor miniszterelnök a Kossuth rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorának november 18-án adott interjúban. Az a célunk a következő évre, hogy megőrizzük a teljes foglalkoztatottságot, tehát mindenkinek legyen munkája, legyen az Európai Unió átlagát meghaladó növekedés, vagyis mi ne essünk recesszióba, és a legfontosabb nemzetstratégiai céljainkat se adjuk fel: nemzetegyesítés, családok támogatása – fogalmazott a kormányfő.

Jelezte, utóbbiakról "majd decemberben lesz értelme beszélni".

Kijelentette, "sosem adunk föl fontos nemzetstratégiai célokat", ezért indított a kormány gyármentő programot, támogatja a kis- és középvállalkozásokat, rendelt el ár- és kamatstopot, segíti a vendéglátóhelyeket és a szállásadókat. Folyamatosan jönnek a javaslatok, hogyan próbáljuk elviselhetővé tenni a helyzetet a vállalkozások és a magyar emberek számára is.

Magyarország sose támogatta a szankciós politikát, és ezután sem fogja – mondta.

A miniszterelnök kiemelte: Magyarország nem engedheti meg magának, hogy minden lépésnél vétózik, "néha el kell engednünk egy-egy dolgot". Ahhoz viszont "ragaszkodnunk kell, hogy ránk nézve valamilyen más, a magyar érdekeknek megfelelő kivételes szabályt azért kiharcoljunk". Ezért a szankciók "legpusztítóbb következményei alól Magyarország eddig mindig kihúzta magát" – fogalmazott Orbán Viktor, hozzátéve, folytatni kell ezt a politikát.

Tűzszünetre, béketárgyalásra van szükség az ukrajnai háborúban – hangoztatta. A szankciós politika egy lépés a háború felé – fogalmazott, kiemelve: a szankció gazdasági természetű intézkedés, de ha ennek révén beavatkozik valaki egy konfliktusba, állást is foglal, "lépést is tesz az egyik harcoló fél irányába, azaz a háború irányába". A miniszterelnök hangsúlyozta: ha Európa a háború részeseként tekint önmagára, akkor egyre mélyebben vonódik be a konfliktusba, ezzel pedig erősödik a minket fenyegető veszély. Jól látszik, hogy lépésről lépésre csúszunk bele ebbe a háborúba; még nem lőnek ránk, de már nagyon közel vagyunk ahhoz, hogy tényleges hadviselő féllé váljunk – fogalmazott a kormányfő, nagyon veszélyesnek nevezve azt, "amit Európa művel".

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés