Hirdetés

Újból leállt Magyarország felé a Barátság kőolajvezeték

civishir.hu

2022.11.23. 17:52

Újból leállt Magyarország felé a Barátság kőolajvezeték
A kép illusztráció. (Fotó: freepik.com)

Úgy tűnik, napokig tart a szállítási szünet.

Hirdetés

Hirdetés

Részlegesen felfüggesztették a Barátság kőolajvezeték ukrán szakaszán a kőolajszállítást – jelentette szerdán a TASZSZ orosz hírügynökségre és a Transznyeft állami vezeték-üzemeltetőre hivatkozva a 24.hu.

Igor Demin, a Transznyeft szóvivője ennek kapcsán azt mondta, a Magyarország irányába már három napja tartó szállítási szünet valószínűleg még további egy hétig tarthat. A Csehországba és Szlovákiába irányuló szállítás ezzel szemben nem állt le, és a Fehéroroszországból történő szállítás is zavartalan Ukrajna felé.

Frissítés: Számítani kell a Barátság vezetéken keresztüli kőolajszállítás akadozására a következő időszakban is az ukrajnai energetikai hálózatot érő orosz rakétatámadások miatt, a kormány azonban felkészült, ez nem befolyásolja az ellátásbiztonságot – közölte szerdán Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter. A tárcavezető a hazai energiaszektor meghatározó képviselőivel folytatott egyeztetését követően arról számolt be, hogy a zavarokat a vezeték működtetésért felelős ukrajnai rendszerek sérülése okozza, de a javítások folyamatosan zajlanak.

Barátság vezeték

Hirdetés

Szóljon hozzá!

Hirdetés