Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Világbajnokság: a stadionok környéken sem lehet alkoholhoz jutni

| 2022. 11. 19. | 12:35:00
A katari szervezők két nappal a vb előtt hoztak erről döntést.
Világbajnokság: a stadionok környéken sem lehet alkoholhoz jutni
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Két nappal a labdarúgó-világbajnokság kezdete előtt a rendező Katar arról döntött, hogy a stadionok környékén sem engedélyezik az alkohol árusítását. Az arab ország már korábban jelezte, hogy a stadionokban nem lehet majd szeszes italhoz jutni – írja a Telex a New York Times-ra hivatkozva. Ez alól kivételt csak a VIP-részleg képez majd.

A konzervatív muszlim országban alapvetően szigorú szabályok vonatkoznak az alkohol árusítására. Kizárólag szállodák bárjaiban és éttermekben lehet hozzájutni szeszes italhoz. Az előírásokon a világbajnokság idejére engedett Katar, ami annyit jelentett, hogy a mérkőzéshelyszínek környékére, valamint a szurkolói zónákra is kiterjesztették a lehetőséget. Az alkoholfogyasztás miatt egyébiránt maga a FIFA és a vb egyik főszponzora, a Budweiser is lobbizott.

A Telex azt is írja, hogy a Sky News szerint a hirtelen jött szigorítást maga a katari királyi család, az al-Tániak kérték.

A sörforgalmazási jogokért 75 millió dollárt fizető Budweisertől Egy hete azt kérték a katariak a  Budweisertől, hogy eldugottabb helyeken állítsák fel a sört árusító sátrakat.

 

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés