Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Újra fellép Magyarországon a Guns N' Roses

| 2023. 02. 21. | 16:17:00
A hard rock amerikai legendája tizenhét év után, július 19-én lép fel a Puskás Arénában.
Újra fellép Magyarországon a Guns N' Roses
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Az új turné június 5-én Tel-Avivban indul, utána tizenöt európai állomás következik, majd augusztustól október közepéig észak-amerikai városokban játszik a GNR – közölte a szervező Live Nation február 21-én az MTI-vel. Az 1985-ben alakult zenekar lemezeiből több mint 100 millió fogyott világszerte. A klasszikus felállás a kilencvenes évek közepéig dolgozott együtt, ezután a frontember Axl Rose vitte tovább a csapatot, amelybe 2016-ban tért vissza a gitáros Slash és a basszusgitáros Duff McKagan.

A stadionokat, fesztiválokat és arénákat magában foglaló új Guns n' Roses-turné Európában érinti Spanyolországot, Belgiumot, Dániát, Norvégiát, az Egyesült Királyságot, Németországot, Svájcot, Olaszországot, Hollandiát, Franciaországot, Romániát, július 19-én Magyarországot, majd három nappal később a görög fővárosban fejeződik be.

Az észak-amerikai állomások között olyan történelmi helyek szerepelnek, mint a bostoni Fenway Park vagy a chicagói Wrigley Field. A rendkívül energikus, határozott élő fellépéseiről híres Guns n' Roses 1987 és 1993 között megjelent valamennyi lemeze (Appetite for Destruction, GN'R Lies, Use Your Illusion I-II, The Spaghetti Incident?) hatalmas sikert aratott. Az Appetite... minden idők legsikeresebb amerikai debütalbuma lett, és volt olyan, hogy a Use Your Illusion két része állt az amerikai albumlista első két helyén. A November Rain klipje túllépte a 2 milliárdos nézettséget, a Spotify-on havonta átlagosan 24 millióan hallgatják a zenekart. Visszatérő turnéjuk, a 2016-tól 2019-ig tartó a Not in this Lifetime... Tour minden idők negyedik legsikeresebb koncertsorozata volt több mint ötmillió eladott jeggyel.

A Guns n' Roses-ban Axl Rose, Slash és Duff McKagan mellett Dizzy Reed és Melissa Reese billentyűs hangszereken játszik, Richard Fortus gitározik, Frank Ferrer pedig dobol.

A zenekar eddig két alkalommal lépett fel Magyarországon. Először pályájuk csúcsán, 1992 májusában (a Soundgarden és a Faith No More társaságában) a Népstadionban játszottak, tizennégy évvel később, 2006-ban pedig a Papp László Budapest Sportarénában adtak koncertet (még Slash és McKagan visszatérése előtt), és máig sokan emlékeznek arra, hogy két és fél órás késéssel léptek színpadra.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés