Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Ingyenes juniorképzést indít a Mathias Corvinus Collegium

| 2023. 05. 04. | 14:19:00
Egyedülálló lehetőség a tehetséges magyar egyetemi hallgatóknak.
Ingyenes juniorképzést indít a Mathias Corvinus Collegium
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Középiskolai tanulmányaikat idén befejező diákok jelentkezését várja a Mathias Corvinus Collegium (MCC) június 25-ig. A Kárpát-medence legjelentősebb tehetséggondozó intézménye hat képzési központjába (Budapest, Debrecen, Győr, Miskolc, Szeged, Pécs) várja azokat, akik egy szakmailag kiváló, motiváló és összetartó közösséghez szeretnének csatlakozni. A hallgatókat elismert szaktekintélyek, hazai és nemzetközi vendégoktatók és előadók képzik, emellett az MCC számos külföldi ösztöndíjat is biztosít – tudatta az intézmény május 4-i közleményében. Mint írták, az MCC ingyenes Egyetemi Programja Európában is egyedülálló, a magyarországi hagyományos felsőoktatást kiegészítő, kiscsoportos, személyre szabott, több tudományágat felölelő képzést biztosít. Iskolánként és szakterületenként nem csak elméleti, de gyakorlati ismeretekkel is támogatja a hallgatók karrierútját.

Az MCC célja, hogy a fiatalok oktatása ne anyagi helyzetüktől, hanem kizárólag képességeiktől és motiváltságuktól függjön, valamint hogy a tehetséges magyar hallgatók külföldi tanulmányaik során elmélyített tudásukat idehaza, az országért és szűkebb környezetükért, felelősségteljesen kamatoztathassák.

Az MCC a Budapest Lectures nevű előadássorozata keretében hetente több alkalommal is lehetőséget biztosít a diákok számára, hogy olyan szakmai nagyságokkal találkozzanak Budapesten és a regionális központokban, mint például Jeffrey Sachs, a Columbia Egyetem Föld Intézetének korábbi igazgatója; Mark Khater, a Cambridge-i Egyetem Stratégiai és Teljesítményközpontjának vezetője; James Orr, a Cambridge-i Egyetem professzora; Kei Hakata, a tokiói Seikei Egyetem professzora; David Starkey, a Cambridge-i Fitzwilliam College tiszteletbeli tagja és a Buckingham-i Egyetem történelemtudományi professzora; Kevin Roberts, a Heritage Foundation elnöke és Adrian Vermeule, a Harvard Jogi Tanszékének professzora. Az MCC megteremti a lehetőséget a karrierút tudatos építésére, kapcsolatok bővítésére.

A közösséghez való tartozás kiemelt jelentőséggel bír, így már a Juniorképzés keretében is kulturális és rekreációs programok, valamint nívós kollégiumi lakhatás várja a felvételt nyert fiatalokat. 

Az MCC a Juniorképzés után is biztosít folyamatos fejlődési lehetőséget, hiszen a fiatalok a továbbiakban az iskolarendszeri képzésben, majd annak végeztével a Vezetőképző Akadémia, valamint egyéb Közéleti és Posztgraduális Programok kötelékében folytathatják tanulmányaikat. Az MCC Egyetemi Programjára az elmúlt időszakban egyre többen jelentkeztek, az idei képzési évet közel 500 fővel indította el az intézmény. Az egyetemistáknak szóló képzés Budapesten, Debrecenben, Miskolcon, Pécsen, Szegeden és Győrben is elérhető. Ezekben az egyetemvárosokban már a harmadik Junior évfolyamot indítja az intézmény 2023 őszén. A Juniorképzés az MCC kolozsvári központjában is elérhető a tehetséges hallgatók számára, ahol a felvételi idén július második felében várható. Az MCC képzései Kárpát-medence-szerte már 24 helyszínen érhetőek el, jelenleg több mint 7000 diák tanul nálunk. Céljuk, hogy a következő években 35 képzési helyszínen 10 ezer hallgató vegyen részt az MCC programjaiban.

A nemzetközi ösztöndíj rendszerének köszönhetően a tavalyi évben mintegy 300 MCC-s diáknak nyílt lehetősége arra, hogy a világ legjobb egyetemein tanuljon, külföldi tanulmányúton vegyen részt. 

Az intézmény azon hallgatók jelentkezését várja, akik a 2023/24-es tanév őszi félévében kezdik első egyetemi évüket, budapesti, debreceni, győri, miskolci, pécsi és szegedi egyetemek nappali tagozatos hallgatóiként. Az MCC szociokulturális helyzettől függetlenül biztosítja a diákokban rejlő tehetség kibontakozását, így a képzések a felvételt nyert tanulók számára térítésmentesek.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés