Hirdetés

Hirdetés

A kakaó jó, csak a felirat hibás

2015.08.27. 09:33

A kakaó jó, csak a felirat hibás

Összességében bízni lehet a magyar tejgyárakban egy vizsgálat szerint.

Hirdetés

Kakaós tejeket és italokat ellenőrzött a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih), az összesen 39 termék, 19 kakaós tej és 20 ital vizsgálata szerint minőségi és biztonsági problémát nem találtak a szakemberek, kizárólag jelölési hibák miatt kellett a hatóságnak eljárást indítania - közölte a Nébih az MTI-vel augusztus 27-én, csütörtökön.

Nem tüntették fel az adalékanyagokat

A közlemény szerint súlyos jelölési hiba, ha az összetevők között nem tüntetik fel a gyártásnál felhasznált aromát, vagy az adalékanyagot. A hivatal 24 esetben indított hatósági eljárást jelölési hiba miatt, ebből három termék gyártója - súlyos szabálysértés miatt - összesen mintegy 500 ezer forint élelmiszer-ellenőrzési bírságra számíthat, a többi élelmiszer-vállalkozás figyelmeztetésben részesül - közölte a Nébih. A laktózmentesként árusított mintáknál a laktóztartalmat is ellenőrizték a szakemberek, ezeknél a termékeknél nem merült fel kifogás.

Helyszíni szemléztek is

Az öt legnagyobb hazai tejtermék-előállító vállalkozásnál helyszíni szemlét is végeztek a hivatal munkatársai, a gyártóknál az alapanyagtól a csomagolóanyagig mindent leellenőriztek. Az eredmények azt mutatják, hogy minőségi és biztonsági szempontból is bízni lehet a hazai gyártású termékekben - olvasható a közleményben.

Hirdetés

Szóljon hozzá!

Hirdetés