Hirdetés

Hirdetés

Beszántotta az EU a jobbikos mentelmi jogát

2015.10.14. 19:32

Beszántotta az EU a jobbikos mentelmi jogát

Többször jelezte, nem is kíván élni vele.

Hirdetés

Felfüggesztette Kovács Béla jobbikos európai parlamenti képviselő mentelmi jogát szerdán az Európai Parlament strasbourgi plenáris ülése.

Kémkedés?

Ahogy arról korábban írtunk, tavaly május 15-én vált ismertté, hogy Polt Péter legfőbb ügyész három nappal korábban diplomáciai úton Martin Schulz európai parlamenti elnökhöz fordult, kérve, hogy az EP függessze fel a Jobbik EP-képviselőjének a mentelmi jogát. Az indok a sajtóban eddig megjelent értesülések szerint az európai közösség intézményei ellen folytatott kémkedés gyanúja volt, és a politikus ellen az Alkotmányvédelmi Hivatal (AH) 2014 április elején tett feljelentést, miután a polgári elhárítás figyelmét felkeltette, hogy a képviselő rendszeresen találkozik konspiratív módon orosz diplomatákkal, és havi rendszerességgel Moszkvába látogat. Kovács Béla több nyilatkozatban tagadta a kémkedés vádját.

A Jobbik szerint az Európai Parlament jogi bizottságának már régen javasolnia kellett volna, hogy függesszék fel Kovács Béla jobbikos EP-képviselő mentelmi jogát. A Jobbik parlamenti frakciója közleményében kiemelte: Kovács Béla többször jelezte a bizottságnak és a közvéleménynek, hogy nem kíván élni mentelmi jogával, és annak felfüggesztését maga kéri. 

Hirdetés

Szóljon hozzá!

Hirdetés