Hirdetés

Egy egérrel töltött, penészes pitát?

2016.01.25. 11:54

Egy egérrel töltött, penészes pitát?

Debrecenbe, Nyíregyházára, de bárhová kerülhetett belőle. Nem vezettek nyilvántartást, hová adták el.

Hirdetés

Hirdetés

Súlyos higiéniai problémák és a nyilvántartás teljes hiánya miatt azonnali hatállyal bezárt egy fővárosi péküzemet a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih), az ellenőrzés során több mint egy tonna pitát is kivontak a forgalomból - írta a hirado.hu.

Vendéglátóhelyek vásárolták a pitát

A Nébih január 25-ei, hétfői közleménye szerint az üzemben a falakat, a padozatot, az ajtókat és a berendezési tárgyakat vastagon, nagy felületen ellepte a penész. Az épület takarítatlan volt, a padlót egérürülék és eldobott cigarettacsikkek borították. Az ellenőrök döglött és élő egereket is találtak a helyiségekben. Az üzemben kizárólag pitát gyártottak, amit a tulajdonos nyilatkozata szerint vendéglátóhelyeknek értékesítettek, de más kötelező adatokhoz hasonlóan erről sem vezettek nyilvántartást. A Nébih szakemberei a helyszínen több mint egy tonna készterméket foglaltak le, valamint az üzem működését azonnali hatállyal megtiltották.

A munkaviszonyokat is vizsgálták

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) a foglalkoztatottak bejelentését is vizsgálta, de itt sem volt minden rendben, kilencből hármat egyáltalán nem, egy alkalmazottat pedig késve jelentett be a vállalkozás. Az ellenőrök döglött és élő egereket egyaránt találtak a helyiségekben. Az ügyben mindkét hatóság részéről milliós nagyságrendű bírság kiszabása várható - közölték.

Galéria

Hirdetés

Szóljon hozzá!

Hirdetés