Hirdetés

Hirdetés

Két robbanás rázta meg a török fővárost

2015.10.10. 10:59

Két robbanás rázta meg a török fővárost

Sok a halott és rengetegen megsebesültek.

Hirdetés

Két robbanás történt október 10-én, szombat délelőtt a török főváros, Ankara egyik közlekedési csomópontjában.

Helyi idő szerint tíz óra után, pár másodperces különbséggel két pokolgép robbant fel a belvárosban, ahol emberek százai gyülekeztek béketüntetésre a közalkalmazotti szakszervezetek konföderációjának felhívására. A békés felvonulásnak az lett volna a célja, hogy a kurd lázadók és a török biztonsági erők között kiújult erőszak leállítására szólítson fel.

Terrortámadás volt kormányzati tisztviselők szerint

Névtelenül nyilatkozó török kormányzati tisztségviselők terrortámadásnak minősítették a robbantásokat, és közölték, hogy vizsgálják azokat az állításokat, miszerint egy öngyilkos merénylő követett el merényletet. Ahmet Davutoglu török miniszterelnök rendkívüli tanácskozásra összehívta a biztonsági szolgálatok vezetőit. A belügyminisztérium elítélte "a demokrácia és a béke ellen irányuló támadást". A merénylet elkövetőjeként eddig egyetlen szervezet sem jelentkezett.

Emberek százai voltak a helyszínen

A televíziós beszámolók tanúsága szerint emberek százai voltak a közelben. A felvételeken látszik, hogy a mentők mellett a tüntetésre összegyűlt emberek próbáltak segíteni a vérző sebesültek ellátásában. A Reuters tudósítója a helyszínen legalább 20, zászlókkal letakart holttestet látott és szanaszét heverő, leszakadt testrészeket.

Hirdetés

Szóljon hozzá!

Hirdetés