Hirdetés

Már egy szexklubban sem lehet önfeledten szórakozni

2016.02.02. 16:14

Már egy szexklubban sem lehet önfeledten szórakozni

A terroristák az ilyen helyeket nem nézik jó szemmel.

Hirdetés

Hirdetés

Őrizetbe vettek kedden a közép-franciaországi Lyon közelében öt férfit és egy nőt, akikről azt gyanítják, hogy a szíriai harcokban akartak részt venni a dzsihadisták oldalán - közölték rendőrségi források.

Az öt, 22 és 37 év közötti, közelmúltban radikalizálódott férfit és a 20 éves nőt egy terrorelhárítási nyomozás keretében a lakóhelyeiken vették őrizetbe a hatóságok. Valamennyiüknek jegyük volt egy néhány nap múlva Bulgárián keresztül Isztambulba tartó buszra, ahonnan feltehetően Szíriába akartak továbbutazni.

Az ügyben december elején indult vizsgálat, miután a rendőrség olyan információt kapott, hogy a gyanúsítottak közül ketten "erőszakos cselekményekre" készültek Franciaországban, mégpedig pároknak fenntartott erotikus bárok ellen. Erről a részletről azonban egyelőre nem árultak el többet a hatóságok.

Francois Molins párizsi főügyész januárban azt közölte, hogy jelenleg 1800 francia állampolgár érintett a szíriai és iraki dzsihadista harcokban, vagy azért, mert már részt vett bennük és hazatért, vagy azért, mert tervezi, hogy elutazzon, vagy pedig azért, mert jelenleg is harcol, és utána visszatérhet Franciaországba.

Hirdetés

Szóljon hozzá!

Hirdetés