Hirdetés

Hirdetés

Menekültek áraszthatják el az Adriát

2016.02.02. 13:51

Menekültek áraszthatják el az Adriát

Ha Macedónia lezárja a határt, a tengeren jönnek majd Horvátországba.

Hirdetés

Miután nem sikerült lezárni a török-görög határt, az Európai Unió Macedóniának segít abban, hogy lezárja déli határszakaszát, ami átirányíthatná a migránsokat Albániába, ahonnan szárazföldön, Montenegrón keresztül vagy az Adriai-tengeren át folytatnák útjukat Horvátországba - írta a hirado.hu a Vecernji List című horvát napilap február 2-ai, keddi száma alapján.

Elemzőkre hivatkozva a lap azt állítja, hogy a macedón-görög határ lezárása esetén a tavasszal érkező még nagyobb migráns tömeg eláraszthatja a dél-dalmáciai dubrovniki régiót, ami ártana a turizmusnak. Ha ez a forgatókönyv következne be, a migránsokat két módon szállíthatják Nyugat-Európába: vonattal Bosznia-Hercegovinán keresztül Horvátországba, majd tovább Szlovéniába, vagy hajóval Rijekába, majd onnét tovább Szlovéniába. A migránsok egy része Albániából valószínűleg egyenesen Olaszországba tart majd a Vecernji List olaszországi tudósítója szerint.

A zágrábi belügyminisztérium adatai szerint a magyar-szerb zöldhatár tavaly szeptemberi lezárása óta Horvátországban 622 116 illegális bevándorlót vettek nyilvántartásba. Pénteken 1843, szombaton 2641, vasárnap 2098 migráns lépte át a szerb-horvát határt.

Hirdetés

Szóljon hozzá!

Hirdetés