Hirdetés

Új fesztivál debütál a szomszédban

Borsodihir.hu

2021.07.10. 12:49

Új fesztivál debütál a szomszédban

Színházi előadások, zenés előadóestek az ingyenes programsorozat fókuszában.

Hirdetés

Hirdetés

Nyolc helyszínen, több mint 30 ingyenes programmal rendezik meg Sátoraljaújhelyen és környékén július 14. és 18. között a Déryné Fesztivált, amely színházi előadásokkal, zenés előadóestekkel, családi programokkal és interaktív játékokkal várja a látogatókat.

Az első alkalommal megvalósuló fesztivál nyitóelőadása a Déryné Társulat előadásában Herczeg Ferenc Déryné ifjasszony című darabja lesz július 14-én Sátoraljaújhelyen a Kossuth Lajos Művelődési Központban. A Déryné Program zászlóshajójának tekintett, Vidnyánszky Attila által rendezett előadás a magyar színjátszás, a vándorszínészet hőskorába repíti vissza a közönséget. 

Mint írják, július 15-én Petőfi Sándor János vitéz című műve látható a széphalmi múzeumkertben. A Déryné Társulat előadása rendhagyó formában, egy óra leforgása alatt kívánja bemutatni a nézőknek Petőfi Sándor halhatatlan klasszikusát. Az egész nap János vitéz világáról szól, hiszen délután A nagy János vitéz rejtvény kilenc állomása várja a látogatókat, és a „Kaland Kertben” a Déryné Társulat tagjaival is találkozhatnak a játékban résztvevők.

Egymást követő három napon, három helyszínen, Karcsán, Pálházán és Hollóházán A helység kalapácsa című produkció látható a Csavar Színház előadásában.

További információk a fesztivál honlapján

SátoraljaújhelyBorsod-Abaúj-ZemplénDéryné Fesztivál

Hirdetés

Szóljon hozzá!

Hirdetés