Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

DK: végveszélybe került a színházi élet hazánkban

| 2023. 03. 11. | 14:21:00
Több évtizedes múlttal rendelkező társulatok zárhatnak be.
DK: végveszélybe került a színházi élet hazánkban
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

DK: végveszélybe került a színházi élet Magyarországon, miután 35 milliárd forintot vont el a kormány a költségvetés kulturális részéből – mondta a Demokratikus Koalíció (DK) politikusa március 11-i online sajtótájékoztatóján.

Bősz Anett humán területekért felelős főpolgármester-helyettes a DK Facebook-oldalán közvetített tájékoztatójában azt mondta: az állami megszorításokkal "kivéreztetett" önkormányzatok egyre nehezebben tudják finanszírozni a színházakat. Hozzátette: több évtizedes múlttal rendelkező társulatok zárhatnak be, miközben 116 milliárdos többlettforrást kap a sportélet.

– A Demokratikus Koalíció szerint az Orbán-kormány megszorításai megfojtják a kulturális élet szereplőit – fogalmazott az ellenzéki politikus, hozzátéve, hogy a sportra háromszor annyi pénzt fordít a kormány, mint amennyiből meg lehetne menteni kulturális intézményeket. Bősz Anett hangsúlyozta: Budapest önkormányzata mindent megtesz a színházak megmentéséért, ezért jött létre a színházi mentőöv program, amely 150 millió forintot fordít a társulatok támogatására.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés