Hirdetés

Úgy tűnik, vége a Csötönyi-korszaknak

2017.02.13. 21:04

Úgy tűnik, vége a Csötönyi-korszaknak
20 éve Csötönyi Sándor a hazai bokszélet első számú alakítója (Fotók: Cívishír)

Sokan és régóta várnak már erre bokszberkekben.

Hirdetés

Erdei Zsolt lehet a Magyar Ökölvívó Szakszövetség (MÖSZ) elnöke, és ezt a szervezet jelenlegi vezetője, Csötönyi Sándor is támogatja.

"Azt ígérte, átadja a stafétát nekem. Ha ezt valóban komolyan gondolja, akkor rendkívüli közgyűlésen kell tisztújítást végeznünk, és meg kell szavaztatni az elnök személyét"

- nyilatkozta az egykori olimpiai bronzérmes, profi világbajnok az m4sport.hu-nak. Erdei Zsolt a közelmúltban úgy fogalmazott, hogy ha a boksztársadalom kilencven százaléka támogatná, akkor vállalná az elnökséget, ráadásul azóta rengeteg pozitív visszajelzést kapott ezzel kapcsolatban.

A 2017-es Bocskai emlékversenyen Madár még a ring széléről irányított

"Mindazok az emberek, akikkel beszélgettünk - főleg edzők, szakosztályvezetők -, az újítás mellett állnak. Mellettünk, mellettem állnak, úgyhogy én abszolút pozitívan tekintek a jövőbe"

- tette hozzá a Madárfészek Akadémia vezetője.

Balzsay: tudatos, felépített, megújulást akaró misszió zajlik

Ifj. Balzsay Károly szövetségi kapitány úgy vélekedett, tudatos, felépített, megújulást akaró misszió zajlik a sportágban. "Egy küldetés, amiben sokan benne vagyunk, és most már lehet azt mondani, hogy tömegek állnak mögöttünk. A mostani magyar amatőr ökölvívás belülről akar megújulni, szeretné először a vezetőségváltást" - nyilatkozta ugyancsak az m4sport.hu oldalon. Hozzátette, ismerik a szükséges jogi folyamatokat, ezért bíznak benne, hogy a tervezett változások néhány héten belül lezajlanak.

Ifj. Balzsay Károly (fehér ingben) nem kertelt

Csötönyi Sándor 1996 óta vezeti a szövetséget, jelenlegi mandátuma 2020-ig szól.

Az ő kizárólagos joga a MÖSZ rendkívüli tisztújító közgyűlésének összehívása. Legközelebb - áprilisban - csupán évi rendes közgyűlés lesz.

"Nem cáfolom a híreket, de kijelentem, hogy csak Erdei Zsolt javára vagyok hajlandó lemondani az elnöki posztról, mert benne megbízom, és becsületes, tisztességes embernek tartom"

- nyilatkozta az MTI-nek hétfő este Csötönyi.

Hozzátette, egy-két részlet még megoldásra vár az ügyben. A váltás egyik módja az lehet, ha az áprilisi közgyűlésen visszalép Erdei javára, akit az elnökség megbízhat az elnöki feladatok ellátásával, ha nincs másik jelentkező. Ha lesz ellenjelölt, akkor válik szükségessé a rendkívüli tisztújító közgyűlés összehívása.

"Már egy ideje gondolkozom ezen. Mindig az volt a célom, hogy olyasvalaki vegye át a posztot, aki a sportágból érkezik, és fontosnak tartom, hogy főállású elnöke legyen a szövetségnek. Ha bárki mással kellene megküzdenem a tisztségért, vállalnám. Ami engem illet, később sem fogok hátat fordítani a boksznak"

- fogalmazott Csötönyi.

ökölvíváscsötönyi sándor

Hirdetés

Hirdetés