Hirdetés

A nyíregyházi Kovács Richárd Európa-bajnokot vert Debrecenben

nso.hu

2021.02.09. 09:47

A nyíregyházi Kovács Richárd Európa-bajnokot vert Debrecenben
Kovács (kékben) ráerőltette akaratát a korábbi kontinensbajnokra (Fotó: mti)

Pedig a januári szigorlatai miatt a felkészülése nem volt az igazi.

Hirdetés

Hirdetés

A nap meccsét hozta a nyíregyházi Kovács Richárd összecsapása a 65. Bocskai-emlékverseny nyitányán. A 28 éves ellenfél ukrán színekben nyolc éve, a minszki Európa-bajnokságon egy súlycsoporttal lejjebb aranyérmes lett (négy éve pedig már izraeliként Eb-harmadik), már túl van a zeniten, de így is nagy fegyvertény a legyőzése – ráadásul egyhangú pontozással, írja az nso.hu.

„A januári szigorlataim miatt a válogatott edzőtáborába sem tudtam eljutni, az ellenfelem sem volt veszélytelen, így időbe telt, amíg megtaláltam az ütőtávot. De a meccs második felében már az én akaratom érvényesült, örülök, hogy ilyen rivális ellen ilyen teljesítménnyel mutatkoztam be Debrecennek”

– mondta a Nemzeti Sportnak a nyíregyházi Kovács Richárd, aki szerdán a cseh Petr Novák ellen bokszol az elődöntőért.

A Bocskai-emlékverseny Európa egyik legpatinásabb és legrangosabb amatőr ökölvívótornája. Idén a magyarokkal együtt 23 ország öklözői lépnek ringbe az Oláh Gábor utcai sportcsarnokban, a nyolc férfi és öt női olimpiai súlycsoportban 120 férfi és 55 nő (köztük 41, illetve 14 magyar) mérlegelt. A tornát a járvány miatt zárt kapuk mögött bonyolítják le.
ökölvívásKovács Richárd

Hirdetés

Szóljon hozzá!

Hirdetés