Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Kilenc ember ellen sem tudott győzni a Kisvárda

| 2019. 10. 05. | 22:30:00
Hat gólt hozott a zalaiak elleni mérkőzés.
Kilenc ember ellen sem tudott győzni a Kisvárda
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

A Kisvárda kétgólos hátrányból fordított a vendég Zalaegerszeg ellen, de végül csak egy pontot szerzett a labdarúgó OTP Bank Liga nyolcadik fordulójában október 5-én.

Zuhogó esőben kezdődött a mérkőzés, az első félidő első felében nem volt nagy iram, többnyire eseménytelenül teltek a percek a felázott pályán. Gólszerzési lehetőség - előbb kisebb, majd nagyobb - a hazaiak előtt adódott, később mégis a ZTE szerzett vezetést az első esélyét kihasználva. A szünet előtt még nehezebb helyzetbe került a Kisvárda, mert lerántás miatt büntetőhöz jutott a Zalaegerszeg és növelte is előnyét.

Két cserével próbálta meg felrázni csapatát Miriuta László, és csakhamar változott is a helyzet Grozav nagyszerű fejesével. Élénkebbé vált az iram, majd Bolla Bendegúz egy percen belül kétszer kapott sárga lapot, így emberhátrányba került a Zalaegerszeg. A második szabálytalanságért járó szabadrúgáshoz Grozav állt oda, balról ívelt középre, Kravcsenko pedig egy csúsztatással egyenlített. A Kisvárda azután is lendületben maradt, hogy azonnal kihasználta létszámfölényét, bő tíz perc múlva pedig már előnyben volt.

A második félidőre - melyben továbbra is erősen esett az eső - nagyon felpörgött a hazai csapat, góllal zárult akciói mellett is több helyzetet alakított ki. Semmi sem utalt arra, hogy nem tudja megnyerni a mérkőzést - főleg, hogy második sárga lapját követően Devecserit is kiállította a játékvezető -, de Hej Viktor kezezése miatt büntetőhöz jutott a ZTE és kettős emberhátrányban egyenlített. Később kezezést láttak a hazaiak is, kétszer is elmaradt büntetőt vitattak, a vezetőedző, Miriuta annyira vehemens volt, hogy sárga lapot kapott. A Kisvárda az utolsó pillanatig támadott a csaknem 100 percig tartó, mozgalmas összecsapáson, de nem tudta visszavenni a vezetést.    

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés