Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Bravúr a javából: a Kisvárda legyőzte a Fehérvárt!

| 2021. 01. 27. | 21:03:00
Megszakadt a szabolcsiak rossz sorozata.
Bravúr a javából: a Kisvárda legyőzte a Fehérvárt!
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

A második helyen álló MOL Fehérvár FC 2-1-re kikapott Kisvárdán a labdarúgó OTP Bank Liga ötödik fordulójában elhalasztott és szerdán pótolt mérkőzésen. A hazai csapat az előző hat bajnoki találkozóján nem tudott nyerni, ötször döntetlent játszott egyszer pedig - éppen szerdai ellenfelétől december 18-án, Székesfehérváron 3-0-ra - kikapott. Mostani sikerével viszont a hatodik helyről feljött a harmadikra. A szeptember végi összecsapást a Fehérvár kérésére halasztották el, mert akkor az Európa-liga selejtezőjében készült sorsdöntő mérkőzésre a főtáblára jutásért.

Kiegyensúlyozott, élvezetes játékot hozott az első félidő. Többet támadott a Fehérvár, de nem tudott kialakítani sok komoly helyzetet, aminek elsősorban az volt az oka, hogy a Kisvárda szervezetten futballozott. Az első bő negyedórában mindkét oldalon akadt egy-egy nagy lehetőség, amely kimaradt, azután a Kisvárda szerzett vezetést, majd hamar egyenlített a vendégcsapat. A folytatásban is igyekezett irányítani a Fehérvár, de a kisvárdai akciókban is volt gólveszély.

A szünet után gyakrabban próbálkozott támadásvezetéssel a hazai együttes, amely szépen passzolgatva hozta fel a labdát több alkalommal is. Az egyik pontos akció végén ismét előnybe került a Kisvárda, és ezután, ha lehet, még szervezettebben játszott. Hiába tartotta a labdát a Fehérvár sokáig a hazai kapu előtt, komoly helyzetbe nem került, így pont nélkül zárta a mérkőzést.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés