Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Egygólos kisvárdai siker a Konferencia-ligában

| 2022. 07. 21. | 20:20:00
A kazah Kairat Almati vendégeként is nyertek.
Egygólos kisvárdai siker a Konferencia-ligában
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

A Kisvárda 1-0-ra nyert a kazah Kairat Almati vendégeként július 21-én a labdarúgó Konferencia-liga selejtezőjében, a második forduló első mérkőzésén, így kedvező helyzetből várja a visszavágót.

Török László vezetőedző tanítványai összességében végig fölényben futballoztak Almatiban, helyzetük is több volt, mint riválisuknak, a győztes gólt viszont csak a 82. percben szerezték meg Jasir Asani révén.
Nem túl magas színvonalú, de helyzetekkel tarkított első félidőt láthatott az Ortalik Stadion közönsége. A kiegyenlített labdabirtoklási mutató mellett valójában csak a Kisvárda jelentett igazi veszélyt a hazaiak kapujára, a Kairatnak nem sikerült komoly lehetőséget kidolgoznia. A hat várdai próbálkozásból három el is találta a kaput, gól azonban egyikből sem született, így 0-0-s állás mellett vonultak szünetre a csapatok.

A fordulás után nem változott jelentősen a játék képe és a színvonal sem, de a Kisvárda lendületben maradt, s miközben rendre hatástalanította a hazaiak nem túl veszélyes próbálkozásait, továbbra is igyekezett gólt szerezni. A jég végül a hajrában tört meg, akkor Asani csapott le egy kipattanóra és remekül lőtt a kapu jobb alsó sarkába.

A Kairat az utolsó percekben is hajtott az egyenlítésért, egyszer Odincovnak kellett nagyot védenie, és a nemzetközi porondon újonc magyar együttesnek végül sikerült megőriznie minimális előnyét.
A visszavágót jövő csütörtökön rendezik Kisvárdán.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés