Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Féláron roboghatunk a Szigetre

| 2016. 08. 09. | 17:34:00
Vonattal, bárhonnan belföldről.
Féláron roboghatunk a Szigetre
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

50 százalékos alkalmi menettérti kedvezményt biztosít a MÁV-START az augusztus 10-17. között zajló „Sziget Fesztivál 2016” rendezvényre utazóknak. A kedvezmény bármely belföldi állomásról igénybe vehető Budapest-Keleti, Nyugati és Déli pályaudvarra, Kelenföld és Kőbánya-Kispest állomásra. A Sziget Fesztiválra való utazás, illetve hazautazás során zsúfoltság alakulhat ki egyes vonatokon, ezért a MÁV-START helyjegyváltást javasol. A fesztivál végén a hazajutás megkönnyítésére a vasúttársaság Bécsig mentesítő járatot állít forgalomba.

Vásárlásnál jelezni kell

Az utazási kedvezmény kizárólag belföldi utazásra, másodosztályon érvényes. Első osztályú utazás esetén a teljesárú kocsiosztály-különbözeti díjat meg kell fizetni, illetve meg kell váltani az igénybe vett vonat típusának megfelelő pót-, illetve helyjegyet is. Jegyváltáskor jelezni kell a pénztárnál, hogy az utas a „SZIGET 2016” rendezvényre utazik, így jogosult a félárú alkalmi menettérti menetjegy vásárlására. A kedvezmény legkorábban a rendezvény első napját megelőző napon, azaz augusztus 9-től vehető igénybe, a visszautazást pedig a rendezvény utolsó napját követő napon, azaz augusztus 18-án éjfélig kell befejezni.

Visszautazáskor a karszalagot fel kell mutatni

Az alkalmi menettérti jegy visszautazásra a belépő (karszalag) felmutatásával, vagy az alkalmi menettérti jegy rendezvény helyszínén történő lebélyegeztetésével érvényes. A bélyegzés helyszíne a „Sziget városközpontban” található MÁV-START-os mobilpénztár-autónál lesz, ahol nemzetközi menetjegyváltásra is lehetőség nyílik. Ennek nyitvatartási ideje: augusztus 10-16. között 11-20 óráig – augusztus 17-én viszont már nem lesz pénztár a Szigeten! A bélyegzés elmulasztása vagy a karszalag hiánya esetén az alkalmi menettérti jegyet a menetjegy-ellenőrzést végző jegyvizsgáló a vonaton teljesárú menetjegyre egészíti ki, és a kiegészítést menettérti útra számítja fel. A kedvezményt a GYSEV nem biztosítja.

A rendezvény ideje alatt a helyszínen a MÁV-START mobilpénztár-autónál 20 százalékos kedvezményű menetjegyek válthatók a MÁV-START szolgáltatási területén bármely viszonylatra, igény szerint egy útra vagy menettérti útra.

Mentesítő járatot is indítanak

A rendezvényről hazatérők könnyebb eljutása érdekében augusztus 17-én 12:40-kor a MÁV-START Sziget-mentesítő vonatot indít Budapest-Keleti pályaudvartól Bécsig, mely útközben Kelenföldön (12:53), Győrben (14:00) és Hegyeshalomban (14:27) áll meg. A részletekről a pénztárakban, a személyes ügyfélszolgálatokon és telefonon (MÁVDIREKT +36 (1) 349 49 49) lehet érdeklődni.

Naprakész vasúti információkért töltse le Vonatinfo applikációt!

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés