Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Hogy jön össze a pálinka és a kender?

| 2017. 07. 28. | 17:54:00
A két fesztivál egymást erősítheti.
Hogy jön össze a pálinka és a kender?
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

A Panyolafeszt már fogalom. Nemcsak helyi értékek és termékek kóstolója, hanem egy különleges világzenei találkozó is, melyet az idén már 12. alkalommal rendeznek meg augusztus 3-6. között.

Az idei rendezvény különlegessége nemcsak az, hogy egy nappal tovább tart majd, hanem az is, hogy bemutatkoznak a megye értékei is a színes forgatagban. Emellett olyan zenekarok szórakoztatják majd a közönséget mint a Budapest bár, Szalonna és bandája, vagy a Kerekes Band. De lesz pálinka falu, kuckó művésztanya, pulyasarok és nyári konyha is.

 

Ezzel egy időben augusztus 5-6-án rendezik meg Beregdaróc varázslatos népi hagyományőrző rendezvényét a Daróci Kenderes Napokat, melyen a kenderfeldolgozás népi mesterségét mutatják be színes kulturális programok kíséretében az érdeklődőknek. Megtudhatjuk, mit jelent a kenderáztatás, szöszcsinálás, fonás, motólálás, szapulás, szövés. A két település nem egymásnak teremt konkurenciát azzal, hogy egyszerre rendezik programjaikat, hanem hidat szeretnének építeni Bereg és Szatmár között.

 

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés