Vádat emeltek a tuzséri, halálos gázolóval szemben

Szabolcsihír

2020.05.08. 10:50

Vádat emeltek a tuzséri, halálos gázolóval szemben

Tárgyalás mellőzésével döntöttek.

Hirdetés

Hirdetés

A Nyíregyházi Járási Ügyészség halálos közúti baleset gondatlan okozásának vétsége miatt emelt vádat azzal az ukrán sofőrrel szemben, aki 2020 februárjában gázolt halálra egy tuzséri férfit, aki a 4. számú főúton akart átkelni - közölte a Szabolcsihírrel Borsodi-Buss Emese, a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Főügyészség helyettes sajtószóvivője.

A 27 éves ukrán sofőr február 24-én délelőtt a 4-es számú főúton közlekedett Kisvárda irányából Záhony felé kistehergépkocsijával a megengedett sebességgel, amikor Tuzsért elhagyva észlelte az út bal oldalán álló férfit, aki az úttesten gyalogosan, keresztbe elindult.

Közelebb haladva a vádlott látta, amint a sértett hirtelen elkezd futni. Kormányzással és fékezéssel próbálta elkerülni az ütközést, azonban a gyalogost szinte fékezés nélkül közel 80 km/h sebességgel elütötte. A baleset következtében a férfi olyan súlyosan megsérült, hogy a helyszínen életét vesztette.

A baleset azért következett be, mert a sofőr bár észlelte a veszélyhelyzetet, azonban nem fékezett időben, nagyfokú cselekvési-észlelési késedelembe esett. Ennek hiányában a balesetet el tudta volna kerülni.

Az ügyészség - a sértetti közrehatást is figyelembe véve - a vádlottal szemben, tárgyalás mellőzésével végrehajtásában felfüggesztett fogházbüntetésre, járművezetéstől eltiltásra és a tetemes, közel 350. 000 forintra rúgó bűnügyi költség megfizetésére kötelezésre tett indítvány vádiratában.

 

Tuzsérhalálos gázolás

Szóljon hozzá!

Hirdetés