Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Vádat emeltek a tuzséri, halálos gázolóval szemben

| 2020. 05. 08. | 12:50:00
Tárgyalás mellőzésével döntöttek.
Vádat emeltek a tuzséri, halálos gázolóval szemben
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

A Nyíregyházi Járási Ügyészség halálos közúti baleset gondatlan okozásának vétsége miatt emelt vádat azzal az ukrán sofőrrel szemben, aki 2020 februárjában gázolt halálra egy tuzséri férfit, aki a 4. számú főúton akart átkelni - közölte a Szabolcsihírrel Borsodi-Buss Emese, a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Főügyészség helyettes sajtószóvivője.

A 27 éves ukrán sofőr február 24-én délelőtt a 4-es számú főúton közlekedett Kisvárda irányából Záhony felé kistehergépkocsijával a megengedett sebességgel, amikor Tuzsért elhagyva észlelte az út bal oldalán álló férfit, aki az úttesten gyalogosan, keresztbe elindult.

Közelebb haladva a vádlott látta, amint a sértett hirtelen elkezd futni. Kormányzással és fékezéssel próbálta elkerülni az ütközést, azonban a gyalogost szinte fékezés nélkül közel 80 km/h sebességgel elütötte. A baleset következtében a férfi olyan súlyosan megsérült, hogy a helyszínen életét vesztette.

A baleset azért következett be, mert a sofőr bár észlelte a veszélyhelyzetet, azonban nem fékezett időben, nagyfokú cselekvési-észlelési késedelembe esett. Ennek hiányában a balesetet el tudta volna kerülni.

 

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés