Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

30 millió forintért adták el a szalmát Nyírbátor környékén

| 2020. 08. 14. | 10:39:00
Cigarettának hazudták.
30 millió forintért adták el a szalmát Nyírbátor környékén
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Bűnszövetségben elkövetett jelentős kárt okozó csalás bűntettével vádol három férfit a Nyírbátori Járási Ügyészség, akik az elmúlt év augusztusában 30 millió forintért adtak el kartondobozba csomagolt, földdel elkevert szalmát a sértettnek, aki abban a hiszemben volt, hogy ukrán zárjegyes cigarettát vásárolt.

A vádirat lényege szerint a három férfi 2019 augusztusában megállapodott abban, hogy legalább 30 millió forintot fognak úgy keresni, hogy kartondobozokat szalmával és földdel töltenek meg, majd eladják mint ukrán zárjegyes cigarettát. Terveik szerint ezt többször megismételték volna. Be is szereztek több kartondobozt, azokat megtöltötték, majd lefóliázták. Ezután egyikőjük felvette a kapcsolatot a sértettel, aki ismerőseitől kölcsönkért 30 millió forintot azért, hogy az ukrán zárjegyes cigarettát megvásárolja. A vádlottak kibéreltek egy kistehergépkocsit, amelyben elhelyezték a dobozokat, majd egyikőjük találkozott a sértettel egy mátészalkai parkolóban, ahol megtörtént a pénz átadása. A teherautót vezető vádlott közölte, hogy a pénzt tovább adja az ukrán eladóknak, majd fél óra múlva találkoznak a közelben a sértettel. A sértett el is indult a megbeszélt helyre, ahol azzal szembesült, hogy nagy sebességgel haladt felé egy személygépkocsi, azt követte a dobozokat szállító kistehergépkocsi, majd a járművek után futott az a vádlott, aki a pénzt a sértettől átvette. Utóbbi vádlott azt állította a sértettnek, hogy tőle erőszakkal elvették ismeretlenek a cigarettát és a pénzt is.

A sértett többször követelte a cigaretta átadását ezt követően, mire közölték vele a tehergépkocsi helyét, ami egy parkolóban állt. A sértett ekkor jött rá, hogy átverték, ezért feljelentést tett a rendőrségen.

A vádlottak a csalással szerzett 30 millió forinton megosztoztak, abból járműveket, műszaki cikkeket, ékszert vásároltak, illetve a többi részét felélték a pénznek. A rendőrség az így szerzett vagyont lefoglalta.

Az ügyészség a vádlottakkal szemben több évi fegyházbüntetés, illetve börtönbüntetés, valamint pénzbüntetés kiszabását indítványozta a bíróságnak azzal, hogy a lefoglalt vagyonra pedig vagyonelkobzást rendeljen el a bíróság.

Az eljárás a Nyírbátori Járásbíróságon folytatódik.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés