Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Augusztus első hétvégéjén Panyolára özönlenek a fesztiválozók

| 2021. 08. 03. | 16:07:00
A Magyar Fesztivál Szövetség által is minősített esemény egyszerre kínál zenei, gasztronómiai és művészeti élményeket.
Augusztus első hétvégéjén Panyolára özönlenek a fesztiválozók
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Közös családi ünnep lehet az idei, sorrendben immár XV. PanyolaFeszt. Két színpadon, több portán megannyi kulturális eseménnyel várják a fesztiválozókat augusztus 6-7-8-án.

Palaj-party a Tisza-parton a Csipkés együttessel, Folkudvar, kerékpártúra, íjászbemutató, autósmozi, kézműves utca színesíti többek között a rendezvényt.

Augusztus 6-án megnyitja kapuit a XV. PanyolaFeszt. A Magyar Fesztivál Szövetség által is minősített esemény ismét sok felejthetetlen élményt és számos kulturális csemegét kínáljon az érdeklődőknek. Az idei év szíves zenei kínálattal várja a kikapcsolódni vágyókat, mellette számos színházi produkciót is láthatnak a nézők.
Színházi est Csákányi Eszterrel és Cseh Tamás dalaival, a vendégek fogyaszthatnak ízletes szatmári ételeket, miközben az interaktív kiállító házban megcsodálhatják a megyei értéktárba beválasztott Hagyományőrző farsang különleges tárgyi emlékeit.

A sport kedvelői kerékpárra pattanva fedezhetik fel Szatmár lenyűgöző természeti kincseit, a középkori templomokat, bringákat a településen is bérelhetnek. A Pet Kupa csapatának indulását is megnézhetik a Tisza-parton szombat reggel a fesztiválozók. Lesz lovas- és íjász-bemutató a Szamos-parton, egészség sátor, kézművesek utcája és kerámia bemutató, ahol Szabó Kata keramikus gyönyörű egyedi panyolai szilkét formál. Számos lekváros különlegességet is kóstolhatnak az ínyencek, hiszen idén a panyolai szilvás étel is felkerült a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Értéktár listájára. Szervezett vezetett túrán megismerhetik a Panyolium aszaló manufaktúra és a Panyolai Szilvórium Zrt. üzemeit.

Kiváló zenei koncertekkel is kedveskednek a rendezők, többek között a Bordó Sárkány exkluzív lemezbemutatója szórakoztatja a közönséget. Itt lesz még a Bohemian Betyars, Dánielfy Gergő és az Utazók, a Chatcha Lab, a Hajdú Táncegyüttes és a Dobroda zenekar, Holland Marcsi Bandája, a Nagyecsedi Verbunk, a Pankastic!, a Szatmári Alapfokú Művészeti Iskola citerásai, a Szeder... Lersz bábszínház a kicsiknek, kiállítás látható Pótor Mirjám munkáiból, bemutatkozik egy fiatal tehetség, Muhari Eszter, aki klasszikus komolyzenei zongorajátékával varázsolja el a közönséget.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés