Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Berobban a filmvilágba Mátészalka, Hollywood bölcsője

| 2021. 10. 25. | 18:10:00
Adolph Zukorról elnevezett mozijában fesztivált rendeznek.
Berobban a filmvilágba Mátészalka, Hollywood bölcsője
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Sajtótájékoztatón jelentették be Mátészalkán október 25-én az Adolph Zukor Nemzetközi Filmfesztivál létrejöttét a nemrég átadott mátészalkai Adolph Zukor filmszínházban. A tájékoztatón Hanusi Péter Mátészalka polgármestere, Bokor Balázs, a Magyar Hollywood Tanács elnöke, a Starscron Kft és az FDS Technology Kft képviselői vettek részt.

[Beillesztett cikk: Zukor Adolf is névadó lett Mátészalkán]

Elmondták, hogy a magyar filmművészet hírneve, a magyarországi filmfesztiválok népszerűsége és természetesen a hollywoodi magyar vonatkozások alapján indokolt, hogy a Ricsén született Adolph Zukor, az amerikai film atyja, a filmvilág Napoleonja, a legnagyobb nemzetközi filmstúdió, a Paramount Pictures alapítója, az élete végéig magyarságára büszke világfi emlékét egy megfelelő színvonalú nemzetközi filmfesztivállal is megőrizzék, tovább népszerűsítsék. Ezért hozzák létre az Adolph Zukor Nemzetközi Filmfesztivált (AZIFF) létrehozni.

Multiplex mozi

Magyarországon egyedüli Adolph Zukor filmszínházként az új mátészalkai miniplex mozi üzemel. Logikus tehát, hogy a filmfesztivál itt kerüljön megrendezésre. Az I. Adolph Zukor Nemzetközi Filmfesztivált 2022. tavaszára-nyárára tervezik. Hamarosan beindul a Fesztivál honlapja és facebook oldala, amely tartalmazni fogja a jelentkezés feltételeit és határidőit. Az Adolph Zukor Nemzetközi Filmfesztivál ötletgazdái: a Magyar Hollywood Tanács (Bokor Balázs elnök), a Starscron Kft. (Várkonyi György és Doór Attila, a Zukor család képviselői), az FDS Technology Kft (Tom Aspy). A nemzetközi filmfesztivál rendezése Mátészalka Önkormányzatával együttműködve, partneri viszonyban történik. A szakmai támogatáshoz az Origo FilmGroup Zrt. is hozzájárul.

"A közönség sosem téved"

Az AZIFF küldetése, hogy Adolph Zukor nagyjátékfilm iránti elkötelezettsége, a benne rejlő kulturális és esztétikai tartalmak társadalomformáló erejének felismerése, értékké formálása iránti törekvése képviselve legyen a nemzetközi közönségfilmes világban.

Az ötletgazdák fontosnak tartják, hogy Adolph Zukor alapszemlélete, azaz „A közönség sohasem téved…” meghatározó erejű legyen a fesztivál teljes egészére. Fontosnak tartják a független filmesek azonos esélyeinek megteremtését a nagy stúdió filmesek, vagy az állami támogatott filmesek esélyei mellett. Ez lesz Magyarországon az első filmfesztivál, amelyen valóban a közönség szavazta dönti el a sikereket.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés