Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Országosan egyedülálló képzés Nyírbátorban és Kisvárdán

| 2022. 01. 26. | 18:58:00
A Debreceni Egyetem Mezőgazdaság-, Élelmiszertudományi és Környezetgazdálkodási Kara indítja.
Országosan egyedülálló képzés Nyírbátorban és Kisvárdán
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Országosan is egyedülálló új alapszakkal várja a hallgatókat a Debreceni Egyetem Mezőgazdaság-, Élelmiszertudományi és Környezetgazdálkodási Kara. Az agrárium iránt érdeklődő fiatalok 7 alap-, 8 mesterszak és az osztatlan agrármérnöki képzés közül választhatnak - írja az unideb.hu.

A Debreceni Egyetem Mezőgazdaság-, Élelmiszertudományi és Környezetgazdálkodási Karának (MÉK) oktatási kínálata új alapképzéssel bővült. A felvételiző középiskolások az élelmiszer-, a kertész-, a lótenyésztő, a lovassport szervező agrár-, a mezőgazdasági-, a természetvédelmi- valamint a vadgazda mérnöki szakok mellett idén már mezőgazdasági vízgazdálkodási és környezettechnológiai mérnöki alapszakra is jelentkezhetnek.

Az agrármérnöki képzést ötéves, osztatlan rendszerben hirdeti meg a MÉK, amelynek kihelyezett képzései elérhetők Nagyváradon, Kisvárdán és Nyírbátorban is.

- Az új, hiánypótló mérnöki BSc-képzés elsősorban a környezetváltozás agráriumot érintő kihívásaira kívánja felkészíteni a fiatalokat. Az itt végzett szakemberek az öntözésfejlesztés, a belvízgazdálkodás, a vízrendezés vagy éppen az alternatív vízkészletek hasznosításának problémáira adnak majd mérnöki választ. Az új szakot angol nyelven is meghirdetjük – tájékoztatta a hirek.unideb.hu-t Stündl László, a Mezőgazdaság-, Élelmiszertudományi és Környezetgazdálkodási Kar dékánja.
A szakmai gyakorlatot a DE szántóföldjein, állattenyésztő, kertészeti kísérleti telepén, élelmiszerfeldolgozó üzemében szerezhetik meg az agrárhallgatók. A kar kiterjedt vállalkozói hálózatának köszönhetően számos külső céggel dolgozhatnak együtt az itt tanulók. A duális képzésben több mint húsz vállalat fogadja a kar diákjait.

- A gyakorlatközpontú, modern és körforgásos mezőgazdaságot támogató képzést segítik a kari fejlesztések is. Az állategészségügy, a funkcionális élelmiszerfejlesztő infrastruktúra, a mikrobiológiai-, az ökológiai gazdálkodás, valamint a zárttechnológiás növénytermesztés területein kezdtünk fejlesztésekbe. Ezek meghatározzák a kar oktatási és kutatási irányvonalait – hangsúlyozta a kar dékánja.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés