Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Vádat emeltek a testvérére támadó szabolcsi nő és gyerekei ellen

| 2022. 01. 27. | 10:56:00
Botokkal akarták rendezni a családi vitát.
Vádat emeltek a testvérére támadó szabolcsi nő és gyerekei ellen
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Egy anyát és két gyermekét vádolja az ügyészség életveszélyt okozó testi sértéssel, mert botokkal felfegyverkezve megverték az anya testvérét - közölte a Szabolcsihírrel Szilágyi László, a megyei főügyészség sajtószóvivője.

A Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Főügyészség vádiratának lényege szerint 2019. november 12-én este a vádlottak közül az édesanya megtudta, hogy a saját fiútestvére bántalmazta az édesanyjuk élettársát. Ezen felháborodott, és két gyermekével a helyszínre sietett azért, hogy számon kérjék a testvéren a történteket. 

A vádlottak a Mátészalkához közeli településen lévő családi ház udvarára érkeztek, amikor a szomszédból odaért az ittas állapotban lévő sértett is, akit elkísért a fia. A vádlottak és a sértett között előbb szóváltás alakult ki, majd mindhárom vádlott botot és seprűnyelet vett a kezébe, majd azzal többször megütötték a sértettet, főként a fején.

Ütöttek, akit találtak

A sértett fia segíteni próbált az édesapjának, mire a vádlottak mérgükben őt is elverték, majd a botokat eldobálták, és a lakásukra távoztak.

A fiatalabb sértett koponyáján olyan bevérzés keletkezett, amely életveszéllyel járt, ténylegesen négy hét alatt gyógyult meg. Az idősebb sértett sérülései ugyan nyolc napon belül meggyógyultak, de csak a véletlenen múlott, hogy nem keletkezett súlyosabb sérülése.

Életvezélyt okozó testi sértés

Az ügyészség az anyát és két gyermekét életveszélyt okozó testi sértés bűntettével, illetve súlyos testi sértés bűntettének kísérletével vádolja.

Figyelemmel büntetlen előéletükre a megyei főügyészség azt indítványozta, hogy bíróság felfüggesztett börtönbüntetésre ítélje a vádlottakat. Az ügyben a döntést a Nyíregyházi Törvényszék fogja meghozni.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés