Hirdetés

Orbán Viktor Záhonyban engedte útjára a nagy magyar segélyszállítmányt

2022.03.18. 14:40

Orbán Viktor Záhonyban engedte útjára a nagy magyar segélyszállítmányt
Orbán Viktor Záhonyban (Fotó: mti)

Azt kell mondanom, hogy csodát tettek a magyarok - fogalmazott.

Hirdetés

Magyarország újabb hatalmas segélyszállítmányt küld Ukrajnába - közölte a miniszterelnök pénteken. Orbán Viktor a közösségi oldalára feltöltött videóban Záhonyból, a magyar-ukrán határról jelentkezett be, ahol elmondta: most indították útnak a hatalmas magyar segélyszállítmány következő konvoját. Hozzátette: öt kamionnyi szállítmányt küldenek, élelmiszereket, iparcikkeket - gyerekeknek különösképpen -, valamint kötszereket és gyógyszereket.

"Azért tesszük ezt, mert nemcsak azokról kell gondoskodnunk, akik elmenekültek a háborúból, hanem azoknak is segítséget akarunk nyújtani, akik ott maradtak Kárpátalján, vagy akár a Kárpátok túlsó oldalán

- hangsúlyozta a miniszterelnök, aki beszámolt arról is: látta Barabásnál a határátkelőhely munkáját, és ott is megfeszített erővel dolgoznak a rendőrök és a közigazgatási munkatársak. "Azt kell mondanom, hogy csodát tettek a magyarok" - fogalmazott. Úgy értékelt:

fantasztikus összefogást látott az elmúlt három napban. Köszönetet mondott a rendőröknek, katasztrófavédelmi szakembereknek, civil szervezeteknek és az egyházaknak, valamint külön megköszönte a munkát az önkormányzati vezetőknek és dolgozóknak, hozzátéve, hogy az "áradat" elsőként az önkormányzatokra, az ő vállukra nehezedett, illetve "zuhant" a háború kezdetekor, és ők remekül helytálltak.

Orbán Viktor közölte azt is: megerősítik ezeket az átkelési pontokat. Szerinte jó esély van arra, hogy a következő hetekben is ilyen színvonalon tudják folytatni a munkát.

Orbán ViktorZáhonyKárpátaljaháborúsegélyszállítmány

Hirdetés

Hirdetés